ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

‘Αρθρο 114 – (Εκλογή πρώτου Προέδρου Δημοκρατίας, προσωρινός Πρόεδρος)

Posted by Διαβούλευση στο 20/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

1. H εκλογή του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του Συντάγματος σε ειδική συνεδρίαση της Bουλής, που προσκαλείται από τον Πρόεδρό της πριν από πέντε τουλάχιστον ημέρες, και εφαρμόζονται αναλόγως όσα ορίζει ο Kανονισμός της Bουλής για την εκλογή του Προέδρου της. 

O εκλεγόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του αφότου ορκιστεί, το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την εκλογή του.

O κατά το άρθρο 49 παράγραφος 5 νόμος για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας εκδίδεται υποχρεωτικά έως την 31 Δεκεμβρίου 1975. 

Eωσότου αρχίσει να ισχύει ο κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 33 νόμος, τα θέματα που αναφέρονται σ’ αυτή διέπονται από τις διατάξεις που αφορούν τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

2. Aφότου αρχίσει να ισχύει το Σύνταγμα και ώσπου να αναλάβει τα καθήκοντά του ο οριστικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί τις αρμοδιότητες που το Σύνταγμα αναγνωρίζει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους περιορισμούς του άρθρου 2 του ψηφίσματος B΄ της 24.12.1974 της E΄ Aναθεωρητικής Bουλής.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Η εκλογή του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του Συντάγματος, ομού μετά της εκλογής της πρώτης Βουλής.

 

 

 

Advertisements

7 Σχόλια to “‘Αρθρο 114 – (Εκλογή πρώτου Προέδρου Δημοκρατίας, προσωρινός Πρόεδρος)”

 1. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

  ΠΡΟΤΑΣΗ

  Άρθρο 114
  Η εκλογή του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του Συντάγματος.

 2. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Άρθρο 114+
  ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  1. Το Κράτος υποχρεούται να μεριμνήσει, ώστε με την βοήθεια των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, να κάνει πράξη το πανάρχαιο όραμα του Ελληνισμού για Άμεση Δημοκρατία, βάζοντας την Ελλάδα στην πρωτοπορία του πολιτισμού, με τη συμμετοχή των πολιτών άμεσα τόσο στην ψήφιση σημαντικών νόμων όσο και στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
  2. Το αργότερο εντός έτους από την δημοσίευση του παρόντος Συντάγματος, θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει προμηθευτεί το κατάλληλο λογισμικό και να εγκαταστήσει το κατάλληλο δίκτυο για την υλοποίηση της Άμεσης Ψηφιακής Δημοκρατίας.

  • ως αρχή, δεν θα διαφωνήσω και με τις δυο προτάσεις σου Πέτρο.

   προσωπικά ευελπιστώ ότι σε ορατό μέλλον, όλα αυτά θα περάσουν στα αζήτητα.

   πρόσεξε λοιπόν τι εννοώ:

   είπαμε ότι οι πολυεθνικές δεν χρειάζονται κυβερνήσεις.
   συμφωνούμε σε αυτό;

   Αλλά και πάλι –ανεξάρτητα αν εμείς οι δυο συμφωνήσουμε ή όχι

   Γεγονός αδιαμφισβήτητο ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ οι Πολυεθνικές ΔΕΝ χρειάζονται κυβερνήσεις. ας προχωρήσουμε επομένως τις σκέψεις μας:

   Α` Οι Πολυεθνικές Δεν χρειάζονται κυβερνήσεις –Είναι αυτοκέφαλες αυτοδιαχειριζόμενες –αυτοχρηματοδοτούμενες. –
   Β` Οι Πολυεθνικές είναι σε θέση να μεριμνήσουν για τα πάντα. ακόμα και για τις κοινές μας καθημερινές σχέσεις.
   Γ` και επομένως οι Πολυεθνικές δεν χρειάζονται ούτε Δημάρχους!!!!!!!!! Πως το εννοώ αυτό; Ας πάρουμε την όποια πολυεθνική, ας πούμε τη Siemens ή την McDonalds κι όποια άλλη, εσείς τι λέτε –είναι σε θέση η όποια πολυεθνική να αναλάβει την καθαριότητα της πόλης και όλων των δήμων; Από μέρους μου η απάντηση Είναι απόλυτα θετική –σαφώς είναι σε θέση και μάλιστα απόλυτα τέλεια. Έτσι μπορεί να αναλάβει τα πάντα στην πόλη –δήμο [εκπαίδευση Υγεία Ύδρευση –Αποχέτευση –κοινές εγκαταστάσεις –Αθλητισμό –ελεύθερο χρόνο σπορ διασκέδαση –τα πάντα.

   Δ` μέσω τον πολυεθνικών λύθηκε και το πολιτικό πολιτειακό πρόβλημα, αν κι εφόσον συμφωνήσουμε όλοι παγκοσμίως ότι θα καταργήσουμε το σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. –

   Συνέχεια στο Facebook

 3. […] ‘Αρθρο 114 – (Εκλογή πρώτου Προέδρου Δημοκρατίας, προσω… […]

 4. […] Δημοσιεύθηκε στο Uncategorized | 3 Comments » […]

 5. giorgos 78 said

  Άρθρο 114
  Η εκλογή του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του Συντάγματος.

 6. sami234 said

  Η εκλογή του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα σε τρείς μήνες από τη δημοσίευση του Συντάγματος, και η εκλογή της πρώτης βουλής να γίνει μετά από δύο εβδομάδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: