ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

‘Αρθρο 120 – (Ακροτελεύτια διάταξη)

Posted by Διαβούλευση στο 20/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

1. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

2. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

3. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

 

 

Advertisements

17 Σχόλια to “‘Αρθρο 120 – (Ακροτελεύτια διάταξη)”

 1. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

  ΠΡΟΤΑΣΗ

  Άρθρο 120
  1. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  2. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  3. Οι διατάξεις του άρθρου 86 του προηγούμενου συντάγματος, θεωρείται ότι ανέστειλαν την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων που τυχόν τελέσθηκαν από τα πρόσωπα που διετέλεσαν μέλη κυβερνήσεων μετά την αναθεώρησή του το 1986, η δε συμπήρωση του υπολοιπόμενου χρόνου αυτής, για τελεσθέντα ποινικά αδικήματα υπ’ αυτών καθώς και για τυχόν αστικές αξιώσεις εξαιτίας αυτών, του κράτους και των πολιτών εναντίον τους, θα συμπληρωθεί μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος συντάγματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  • που συμφωνούν με αυτό;

   δεν καταλαβαίνω, εννοεί τους νόμους που συμφωνούν με το σύνταγμα, ή κάποιοι πολίτες που δεν συμφωνούν;
   πρώτον Δεν μπορεί να υπάρξουν νόμοι ασύμφωνοι με το σύνταγμα,
   δεύτερον, πολίτες που δεν συμφωνούν πρέπει να τους κάνουμε ειδικά σεμινάρια να πάψουν να μη συμφωνούν.

   και η πρότασή μου:

   1. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους και η αφοσίωση στις ανθρώπινες αξίες και άρα τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των πολιτών.
   2. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, του κύρους των πολιτών, και που είναι οι εντολοδόχοι των εκλεγμένων γερουσιαστών διευθυνόντων και κάθε εκλεγμένου ή κληρωτού αντιπροσώπου –τιμωρείται με άμεση αφαίρεση κάθε πολιτικού δικαιώματος χωρίς επαναφορά. –
   3. Η τήρηση του Συντάγματος αποτελεί χρέος όλων των πολιτών. –
   Ο κάθε πολίτης έχει χρέος να καταγγέλλει άμεσα στη συνέλευση ή έκτακτα στα αρμόδια δικαστικά όργανα κάθε παραβίαση των κανόνων που ενδέχεται να τύχουν της προσοχής του.
   4. Τυχόν ψευδή καταγγελία, ο απερίσκεπτος ή συκοφάντης τιμωρείται με δημόσια κατακραυγή, και για ένα χρόνο στην απομόνωση. –

   • πέραν αυτού, οφείλει να μας γίνει σαφές ότι:

    Η ισοτιμία των ανθρώπων αποτελεί την πρώτιστη και την ακροτελεύτια πράξη για ομαλές σχέσεις μεταξύ μας. –
    εξ ου και οι γραπτοί κανόνες οφείλουν να εναρμονιστούν με την ίδια τη φύση των πραγμάτων.
    Σε κανένα άλλο Ον στη φύση δεν υπάρχει η [έξτρα] αμοιβή προκειμένου να βοηθήσει το ένα το άλλο.
    οι γονείς φροντίζουν τα νεοσσά τους χωρίς να περιμένουν πως…
    όταν μεγαλώσουν θα τρέφουν αυτά τους γονείς τους.
    η μοναδική αμοιβή των γονέων είναι αυτό το κυρίαρχο που είναι για όλα τα όντα της φύσης
    –η συνέχιση [διατήρηση] του είδους.
    Υπάρχει κατιτί πιο σπουδαίο;
    Σε καμιά περίπτωση.
    Πως λοιπόν να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη δομή της ανθρωπότητας,
    άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι να τρώνε,
    άλλοι να έχουν άλλοι να μην έχουν,
    και μάλιστα μέσα στην ίδια την κοινότητα του [έχειν];
    Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι ανάλογα την περιοχή που γεννήθηκε κάποιος,
    η γη εκεί είναι άγονη, αφενός μπορεί να μεταναστεύσει αφετέρου,
    σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες, εφόσον άλλοι από εύπορες περιοχές,
    χρειάζονται κάτι από τις μη εύπορες, λ.χ. [μεταλλεύματα].
    Τότε αυτοί από τις εύπορες περιοχές
    οφείλουν να εφοδιάζουν εκείνους από τις μη εύπορες αλλά με πλούσιο υπέδαφος σε ορυκτά.
    Είναι φυσικό λοιπόν ότι πουθενά δεν παρατηρείται το φαινόμενο,
    Άλλοι να έχουν περισσότερα κι άλλοι λιγότερα.

    Ως εκ τούτου, και το ακροτελεύτιο άρθρο των μεταξύ μας κανόνων διαβίωσης,
    οφείλει να ορίζει ρητά την άμεση ανταπόδοση κάθε συναλλαγής,
    και άρα την απόλυτη συλλογικότητα μεταξύ ολόκληρης της Ανθρωπότητας.

 2. Γιάννης Κυραλέος said

  Με ποιά μη βίαιη διαδικασία θα καταστεί δυνατή η αλλαγή του συντάγματος, όταν σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 120 » Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

  • ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΙΚΡΙΚΟΣ said

   ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Κ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ..ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ…Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ…Κ Η ΓΝΩΜΗ Μ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Κ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Κ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΟΤΕ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ…Κ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΤΛ ΞΑΠΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ…

   • Γιάννης Κυραλέος said

    η παράγραφος 4 του αρθρ.120 δίνει το δικαίωμα ακόμη και σε έναν συνταγματάρχη μεταξύ άλλων να επικαλεστεί την κατάλυση του συντάγματος με βία,όταν σε μία ειρηνική μεγάλη λαική διαδήλωση συμβεί προβοκάτσια.Η αρχική μου ερώτηση εστιάζει στην ύπαρξη ή οχι συνταγματικής διαδικασίας.

 3. «2. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.» Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος; Δηλαδή όταν η νόμιμη εξουσία αποκαθίσταται, ο σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας που προηγήθηκε, παραγράφεται; Αν ναι, προφανώς και πρέπει να αλλάξει.

  • Καραγιάννη Σοφία said

   Την ίδια απορία έχω κι εγώ.

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

   Το άρθρο εδώ εννοεί πως από τη στιγμή που θα αποκατασταθεί
   η ομαλότητα και θα πάψει ο σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας,
   από τότε αρχίζει να τρέχει ο χρόνος της παραγραφής του εγκλήματος.
   Μέχρι τότε θεωρείται ότι δεν τρέχει ο χρόνος της παραγραφής,
   διαφορετικά όλοι οι σφετεριστές θα έγβαιναν αθώοι.

 4. begar2 said

  Καμία παραγραφή για σφετερισμό της εξουσίας!

 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΡΔΕΡΗΣ said

  Προταση
  4. Η τηρηση του Συνταγματος επαφιεται στον πατριωτισμο των Ελληνων , που δικαιουνται και υποχρεουνται να αντιστεκονται με καθε μεσο εναντιον οποιουδηποτε επιχειρει να το καταλυσει ασκοντας ψυχολογικη ή σωματικη βια εις βαρος των Ελληνων Πολιτων .

 6. «Γνωρίζετε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας….

  1) Αποτελεί καταπάτηση της κυρίαρχης βούλησης της ελληνικής κοινωνίας, αφού καμία συμμετοχή των Ελλήνων δεν έχει προβλεφθεί κατά την διαμόρφωση και έγκριση του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας. Αντίθετα, όπως ορίζει το Άρθρο 120, παράγραφος 1, αφού το συνταγματικό συμβόλαιο διαμορφώθηκε από τους πολιτικούς όπως αυτοί ήθελαν και τους συνέφερε, «Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975». Ουδέποτε η ελληνική κοινωνία εκλήθη σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση ώστε να διαμορφώσει και να εγκρίνει το Σύνταγμα που επιθυμεί. Ποτέ δεν διαμορφώσαμε, δεν εγκρίναμε, ούτε υπογράψαμε το Σύνταγμα που έχουμε, παρά μας επεβλήθη ύπουλα από τους πολιτικούς, για αυτό περιέχει και τόσες δικλείδες ασφαλείας για αυτούς, ώστε να πράττουν ότι θέλουν χωρίς ποτέ να φέρουν την ευθύνη για ότι κάνουν!!!!

  Το Σύνταγμα της Ελλάδας εκφράζει την βούληση και τα συμφέροντα εκείνων που το συνέταξαν και η ελληνική κοινωνία δεν είναι ανάμεσά στους συντάκτες του συνταγματικού συμβολαίου…

  Από τις 11 Ιουνίου 1975 όταν και άρχισε να ισχύει το Σύνταγμα βρισκόμαστε υποταγμένοι σε ένα συνταγματικό συμβόλαιο που ούτε επιλέξαμε τους όρους που περιέχονται σε αυτό, ούτε το εγκρίναμε σε κάποιο δημοψήφισμα, ούτε το υπογράψαμε. Παρόλα αυτά η υποταγή μας σε αυτό καλά κρατεί…

  2) Δεν καθορίζει τον σκοπό ύπαρξης του ελληνικού Κράτους. Κάθε τι που ιδρύει κανείς, είτε είναι σύλλογος, είτε είναι επιχείρηση, είτε είναι κόμμα, είτε είναι κράτος, το ιδρύει για να εκπληρώσει κάποιον θεμελιώδη σκοπό. Το ελληνικό κράτος από ότι φαίνεται δεν έχει σκοπό ύπαρξης. Αντί αυτού ορίζεται στο Άρθρο 2, παράγραφος 1 ότι «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

  Είναι βέβαιο ότι οι οπλαρχηγοί όταν πήραν τα όπλα το ’21 και διεκδίκησαν την ελευθερία του έθνους το έκαναν συναισθανόμενοι την αγωνία του συνταγματικού νομοθέτη να προστατευτεί η αξία του ανθρώπου κι όχι για την ανεξαρτησία της Ελλάδας!!!!

  3) Δεν προβλέπει την προστασία της ελευθερίας του ελληνικού λαού. Στις 9 φορές που εμφανίζεται η λέξη «ελευθερία» στο συνταγματικό κείμενο και οι 9 αφορούν αποκλειστικά τα ατομικά δικαιώματα και δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στην ελευθερία του λαού την οποία πρωτίστως όφειλε το Σύνταγμα να κατοχυρώνει και να προστατεύει. Και πώς να κατοχυρωθεί η ελευθερία μας εδώ που τα λέμε, από την στιγμή που η κυβέρνηση είναι η πρώτη που μας υποδουλώνει;;;;;

  4) Δεν προβλέπει την υπεράσπιση της πολιτικής και εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας από τους πολιτικούς, παρά μόνο στον όρκο που δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αποδεικνύεται με την αδιαφορία του σε έναν εκ των υπευθύνων της σημερινής μεταβολής της Ελλάδας σε ένα κρατίδιο πλήρως εξαρτημένο στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

  5) Επιτρέπει την θέσπιση νόμου που ορίζει την απόδοση ιθαγένειας και συνεπώς κυριαρχικών δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς πληθυσμούς, αφού ορίζει στο Άρθρο 3, παράγραφο 3 ότι «Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος».
  Τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να εκμεταλλευθούν το περιθώριο που αφήνει στον νομοθέτη η παραπάνω διάταξη τις είδαμε επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τις ελληνοποιήσεις και τον νόμο περί ιθαγένειας ο οποίος αν ισχύσει θα πάψουν οι Έλληνες να είναι ο πολιτικά κυρίαρχος πληθυσμός της Ελλάδας και το προνόμιο αυτό θα το μοιραζονται από κοινού με τους νέους ελληνοποιημένους πληθυσμούς, με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

  6) Επιτρέπει την απώλεια ελληνικών εδαφών και την συρρίκνωση της πατρίδας μας, στο Άρθρο 27 παράγραφο 1 που ορίζει ότι «Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

  Με άλλα λόγια, όταν προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος όποιος θα θέλει να αποκτήσει ένα κομμάτι της Ελλάδας, δεν θα χρειάζεται να μας κηρύξει πόλεμο, αρκεί να εργασθεί διπλωματικά ή αλλιώς ώστε ναπεράσει ο νόμος που θα ορίζει την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην εν λόγω περιοχή.

  7) Υποχρεώνει τους Έλληνες να υπερασπίζονται με κάθε μέσο ένα Σύνταγμα που νομιμοποιεί την απώλεια της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας των Ελλήνων στην πατρίδα τους, αφού σύμφωνα με το Άρθρο 120, (παρ.2) υποχρεούμαστε να τηρούμε το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό αλλά (παρ.4) και να υπερασπιζόμαστε την τήρηση του Συντάγματος με κάθε μέσον απέναντι σε όποιον επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Κι αφού ότι είναι συνταγματικώς ορθό οφείλω να το υπακούω και να το τηρώ, έτσι και την συνταγματικώς προβλεπόμενη απώλεια της ελευθερίας μου και της ανεξαρτησίας μου, οφείλω κι αυτήν να την υπακούω και να την τηρώ.

  Συνεπώς, η εναντίωση σε συνταγματικά νόμιμες αποφάσεις ακόμα κι όταν αυτές είναι προδοτικές για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας, συνιστά εναντίωση στην τήρηση του Συντάγματος. Σε αυτήν την περίπτωση, καλούνται οι πολίτες να κάνουν το χρέος τους και να διασφαλίσουν την τήρηση του Συντάγματος με κάθε μέσον απέναντι σε όσους δεν το τηρούν και θέλουν να το ανατρέψουν.

  Με άλλα λόγια, το Σύνταγμα νομιμοποιεί τη βία μόνο όταν απειλείται η τήρησή του, όχι όταν απειλείται η ελευθερία και η ανεξαρτησία της πατρίδας. Αυτό όμως δεν μπορεί να διασφαλίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας, παρά μόνο τα συμφέροντα εκείνων που εξυπηρετούνται από την διατήρηση του ισχύοντος Συντάγματος…κι ανάμεσά τους σίγουρα δεν είναι ο ελληνικός λαός…

  Αν υπάρχει ένας θεσμός στον οποίο οφείλουμε αφοσίωση πάντα, άσχετα από τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας, ποιοί πολιτικοί βρίσκονται στην εξουσία, ποιο κόμμα κυβερνά κτλ, αυτή είναι η Πατρίδα – κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζει το ίδιο το Σύνταγμα στο χωρίο της παραγράφου 5, Άρθρο 120 όπου εκτός από τον σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους αναφέρει ότι «η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων».

  Αρκεί βέβαια η ερμηνεία που αποδίδουν η Βουλή και τα Δικαστήρια στην λέξη «Πατρίδα» εντός της διάταξης αυτής, να είναι αυτή που αντιλαμβάνεται ο κοινος νους…»

  Τάσος Συριανός

  Συγγραφέας του βιβλίου «Το Συμβόλαιο της Υποταγής: πώς το Σύνταγμα καταστρέφει την ελευθερία μας πώς να την ανακτήσουμε».

  Διαβάζοντας τα παραπάνω σκέφτομαι οτι αν ποτέ των ποτών πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, βγάζοντας μια κυβέρνηση που θα τον εκφράζει πραγματικά, θα πρέπει να ζητήσουν οι πάντες να γίνει εθνοσυνέλευση, να συμμετέχουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί, να καταργηθουν οι ασυλλίες και οι νομοι περι ανευθυνότητας και να μπουνε άρθρα για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης που πρέπει επιτέλους να έρθει σ’ αυτόν τον τόπο. Πολύ μεγάλη ευχή ε;

 7. Τα ελληνικά στην παράγραφο 3. είναι δυσνόητα. Πρόταση

  3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, θεωρείται έγκλημα κατά του λαού και διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη δηλαδή η λαϊκή εξουσία. Το έγκλημα αυτό δεν μπορεί να παραγραφεί.

 8. […] ‘Αρθρο 120 – (Ακροτελεύτια διάταξη) […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: