ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

‘Αρθρο 26: (Διάκριση των εξουσιών)

Posted by Διαβούλευση στο 21/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

1. H νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Bουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2. H εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Kυβέρνηση.

3. H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια? οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

1. H νομοθετική εξουσία ασκείται από το λαό μέσω δημοψηφισμάτων και τη Bουλή μέσω των νόμων. Ο Πρόεδρος του Κράτους επικυρώνει τους νόμους και εκδίδει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τους νόμους Προεδρικά Διατάγματα

2. H εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον Πρόεδρο του Κράτους και την Kυβέρνηση.

3. H ανεξάρτητη από τις δύο άλλες εξουσίες δικαστική εξουσία ασκείται από τα δικαστήρια, οι αποφάσεις, των οποίων εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού.

 

 

Advertisements

19 Σχόλια to “‘Αρθρο 26: (Διάκριση των εξουσιών)”

 1. DimZig said

  Αρθρο 26
  Να καταργηθεί ή να λάβει άλλη μορφή. Απομεινάρι Συνταγμάτων βασιλευομένης δημοκρατίας (βλ.. βελγικό σύνταγμα του 1831, και ελληνικά του 1844, 1864, 1911 και 1952

 2. Ανδρέας said

  ‘Αρθρο 26: Διάκριση των εξουσιών

  1. H νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Bουλή.
  2. H εκτελεστική λειτουργία ασκείται από και την Kυβέρνηση.
  3. H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Oι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού.
  4. Σε καμία περίπτωση ένα πρόσωπο δεν μπορεί να μετέχει σε περισσότερες από μία από τις παραπάνω εξουσίες.

  • Ανδρέας said

   Διευκρίνηση
   Ολόκληρο το σκεπτικό έχει ως εξής: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Η Δικαιοσύνη(Δικαστική εξουσία), η Βουλή(Νομοθετική εξουσία) και η Κυβέρνηση(εκτελεστική εξουσία) πρέπει να είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Κανείς δεν μπορεί να ανήκει σε περισσότερες από μία από τις παραπάνω εξουσίες. Η έννοια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας καταργείται. 1) Εκλογή των Βουλευτών από ενιαίο ψηφοδέλτιο κατά Νομό. Εκλέγουμε αντιπροσώπους. 2) Καθορισμός συγκεκριμένης μορφής κυβέρνησης (πχ 9 βασικά υπουργεία: Εθν. Ασφαλείας, Εξωτερικών, Οικονομίας, Εθν. Παιδείας, Υγείας, Ναυτιλίας, Δημ. Διοικ.-Δημ Έργων, Γεωργίας, Τουρισμού και Εμπορίου) και καθορισμός ελάχιστων απαιτουμένων προσόντων για κάθε ένα. Συγκρότηση των υποψηφίων κυβερνήσεων πριν τις εκλογές, (περίπου όπως γίνεται σήμερα στις Δημοτικές) με συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Υποχρεωτική προβολή όλων των υποψηφίων κυβερνήσεων σε ίσους ποσοτικά και ποιοτικά χρόνους από τα ΜΜΕ. 3) Διενέργεια Δημοψηφίσματος αν ενυπόγραφα το ζητήσει το 3% του εκλογικού σώματος.

 3. Συμφωνώ απολύτως με τον φίλο Ανδρέα, ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει νομοθετικές ή εκτελεστικές εξουσίες. Οφείλει να είναι πρόσωπο που ενώνει το λαό.
  Σαν αρμοδιότητες μπορεί να έχει πχ την εποπτεία της πιστής τήρησης του συντάγματος, την δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης όταν διαπιστώνει δυσαρμονία λαού και κυβέρνησης, την άρνηση υπογραφής νόμου στέλνοντας το νόμο σε συνταγματικό δικαστήριο όπου θα διαπιστώνεται η συνταγματικότητά του κτλ.

  Εμμέσως πλην σαφώς (φίλε Πέτρο) τάσσομαι κατά της προεδρικής δημοκρατίας. Η βουλή νομοθετεί, η κυβέρνηση ασκεί εκτελεστική εξουσία, η δικαιοσύνη εφαρμόζεται απ’ τα δικαστήρια.
  Ο πρόεδρος εγγυάται και επιβλέπει την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος.

  • Κλεισθένη Δεν συμφωνώ και να οι προτάσεις μου:

   § 1. H νομοθετική εξουσία ασκείται από το λαό μέσω δημοψηφισμάτων και τη Bουλή μέσω των νόμων. Το δημοψήφισμα αποτελεί αυτομάτως και επικύρωση των νόμων που το ίδιο το σώμα των πολιτών μελέτησε και έκρινε κατά πλειοψηφία δίκαιο.
   Κανόνες και διατάγματα εκδίδονται από το ίδιο το σώμα των πολιτών. Επομένως ο πρόεδρος είναι ένα συμβολικό πρόσωπο,
   η γερουσία μια ανά πάσα στιγμή αιρετή αντιπροσωπία των πολιτών
   χωρίς καμιά νομοθετική ή εκτελεστική εξουσία. –
   § 2. H εκτελεστική εξουσία ασκείται από την ίδια την συνέλευση [σύναξη] των πολιτών.
   § 3.
   3.1. Δικαστική εξουσία Δεν υπάρχει, το δικαστικό σώμα ορίζεται από τη Συνέλευση των πολιτών, στη θέση του συμβουλίου επικρατείας
   –στο εξής ορίζεται ως [ανώτατο συμβούλιο πολιτών της πολιτείας].
   3.2. Στη θέση του Αρείου Πάγου ορίζει και πάλι η συνέλευση πολιτών τη σύνθεση του Αρείου Πάγου σε [ανώτερο ορκωτό δικαστικό συμβούλιο Άρειου Πάγου
   3.3. στη θέση του εφετείου επίσης ορίζεται από τη λαϊκή συνέλευση ορκωτό δικαστικό συμβούλιο, όπως και για εκδίκαση πταισμάτων.
   § 4.
   4. 1. στο εξής όλες οι μορφές εκδίκασης παραπτωμάτων έχουν τη μορφή Αρρώστιας και άρα ο παράνομος –ανήθικος θεωρείται εν δυνάμει αρρώστια και έχει ανάγκη ιατρικής μελέτης για θεραπεία. –
   4.2 Επομένως, εκλείπει η μέχρι σήμερα απαλλαγή του κάθε αξιόποινου με δικαιολογία μια κάποια ασθένεια.
   Όσο πιο άρρωστος τόσο και πιο υπόλογος ή υπεύθυνος για τις όποιες ανηθικότητες αδικίες και εγκλήματα –και άρα –εν δυνάμει υποψήφιος για τρόφιμος σε αναμορφωτήριο,
   4.3 –οι Φυλακές μετατρέπονται σε ψυχιατρεία αναμορφωτήρια =
   Ιδρύματα κοινωνικής επανένταξης.

   4.4. τα [Ιδρύματα επανένταξης]
   –θα είναι στελεχωμένα από υψηλά γνώστες της ψυχολογίας και παιδαγωγικής
   για εντατική θεραπεία –κοινωνική επανένταξη.
   4.5. ειδικοί επαγγελματίες θα καλλιεργούν τον κάθε [άρρωστο –ανήθικο] σε εργαζόμενο παραγωγικό σε κάποιο επάγγελμα
   που ενδέχεται να γνωρίζει κι αν όχι θα υποβάλλεται σε υποχρεωτική μάθηση [μετεκπαίδευση] σε ένα ή περισσότερα χειρωνακτικά επαγγέλματα, για να καλύπτει βεβαίως τα έξοδα αλλά και το χρόνο να μη παθαίνει ανία.
   4.6. Τα ιδρύματα θα συνδέονται άμεσα με ΕΛΒ και Συνεταιρισμούς όπου θα εργάζονται άμισθοι, και οι εταιρίες θα καταβάλλουν το όφελος στην πολιτεία, όπου η πολιτεία [δήμος] θα καλύπτει την προμήθεια για όλες τις υλικοτεχνικές ανάγκες των Ιδρυμάτων αυτών.

   Μη ξεχνάμε το πλέον βασικότατο,
   μέχρι τώρα σπουδάζαμε κτηνωδία από τώρα και στο αεί
   σπουδάζουμε όλοι μας ανθρωπιά. –

 4. βασιλης said

  Ετσι οπως ειναι γραμμενο ερωτω ! ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ως ανωτατη μορφη εξουσιας σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα ΤΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ? Να προστεθει αρθρο οπου θα αναιρει εκτελεσεις αποφασεων κλπ βαση δημοψηφισματος.

 5. Σημαντικότατη η αποδοχή της αρχής της κατάργησης των κομμάτων των φατριών δηλαδή (πρέπει να οριστούν οι συνθήκες εκείνες που να αποτρέπουν και την άτυπη πια, μεταξύ των εκλεγμένων βουλευτών, δυνατότητα ομαδοποίησης λόγω συμφερόντων).
  Ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για Βουλή (αντιπροσώπους κατά νομό) και άλλο για κυβέρνηση

 6. Καραγιαννη Σοφία said

  Πρόεδρος της δημοκρατίας εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα.(εκτελεστική εξουσία)
  Βουλή απαρτιζόμενη από λαικούς αντιπροσώπους οι οποίοι θα απεικονίζουν τα πραγματικά ποσοστά των ελλήνων ψηφοφόρων.(νομοθετική εξουσία)
  Αυτοί θα νομοθετούν με βάση το συμφέρον της κοινωνίας.
  Η θητεία τους να μην ξεπερνά την τετραετία.
  η Δικαιοσύνη να μην εξαιρεί κανένα Έλληνα πολίτη και δεν συναντιέται πουθενά με τις δύο πρώτες εξουσίες.

  • είπαμε ότι για την ελληνική πολιτεία καταργείται ο πρόεδρος και το πρωθυπουργικό αξίωμα,
   πρέπει να ορίσουμε πρόεδρο των ΗΠΕ =Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης. επομένως ξεχάστε ότι προτείνατε μέχρι τώρα και ξεκινάτε νέες προτάσεις, που να αρμόζουν σε πολιτεία της Ευρώπης.
   μη μπερδεύεστε
   -δεν παραχωρούμε καμιά κυριαρχία. η κυριαρχία ήταν μέχρι τώρα παραχωρημένη που οικονομικά δεν κάναμε ποτέ κουμάντο, παρά,
   τα λεφτά πάντα μας τα άρπαζαν τα μεγάλα τζάκια τύπου Νιάρχου Λιβανού κλπ. κλπ.
   το να ορίσουμε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας δεν παραχωρούμε καμιά κυριαρχία.
   η κυριαρχία είναι στους χώρους παραγωγής κι όχι στα κοινοβούλια, εκεί που θέλουν να τα πουλήσουν όλα στους ιδιώτες. πρέπει να μάθουμε τους εργαζόμενους να πάψουν να αραίσκονται στα αφεντικά. μα δεν είναι παράλογο, χιλιάδες εργαζόμενοι να υπακούν σε έναν διευθυντή δοτό από το μεγάλο αφεντικό ενώ να εκλέξουν από μεταξύ τους διευθυντή δεν μπορούν τον σέβοντε;

   τέλος πάντων, για δημογέροντες μιλάμε,
   που θα εκλέγουμε μόνον ως αιρετούς μέσα από το εργατικό δυναμικό. και μόνον για μια τετραετία,

   οι δημογέροντες θα εκλέγουν τον πρόεδρό τους κάθε χρόνο και άλλον.
   αυτός με ολόκληρη τη γερουσία θα λογοδοτεί στη γενική συνέλευση των πολιτών που θα συνεδριάζει δυο φορές το χρόνο τουλάχιστον.

 7. Θάνος said

  Μιλώντας για εξουσίες, έχω 3 ιδέες…

  1) Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η Βουλευτική Ασυλία και η παραγραφή αδικημάτων σε περίπτωση που οποιοδήποτε έγκλημα κρίνει τον πολιτικό ένοχο. Σε κάθε περίπτωση, η Βουλευτική ασυλία και η παραγραφή αδικημάτων είναι παράνομα στο Συνταγματικό δίκαιο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το τροποποιεί ή να το αποποινικοποιεί. <– Αυτό πρέπει να κλειδωθεί, ώστε κανένας πολιτικός δε θα μπορέσει να φέρει τη Βουλευτική ασυλία ποτέ ξανά!

  2) Μιλώντας για τα δικαστήρια… Δικαστές διορισμένοι από πολιτικούς ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυστηρά. Μόνο οι δικαστές διορισμένοι από τον Ελληνικό λαό επιτρέπονται για την εκδίκαση των εγκληματιών πολιτικών.

  3) Απαγορεύεται η εξουσία του πολιτικού σε άλλους τομείς του δημόσιου(Νοσοκομεία, ΟΣΕ, ΔΕΗ, κ.α.). Η εξουσία των δημόσιων υπηρεσιών θα πρέπει να δοθεί μόνο σε αυτούς με το πτυχίο του διορισθέντα με το επάγγελμα που σπούδασε και θέλει να διευθύνει και μόνο σε αυτούς που έχουν χρόνια εργασίας και εμπειρίας στον ίδιο χώρο και πουθενά αλλού. Η θητεία τους θα είναι 5 χρόνια πριν τη σύνταξη τους. Απαγορεύεται αυστηρά η ιδιωτικοποίηση τους και η παραχώρηση τους στους ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η εμπλοκή του πολιτικού κόσμου στις ανώ εξουσίες. Η απόφαση για τους διορισθέντες αφορά ΜΟΝΟ την κρίση του προσωπικού. <— Κι αυτό πρέπει να κλειδωθεί, γιατί έχω δει τι ρουσφέτια κάνανε εκεί.

 8. Αλέξανδρος Ντάσκας said

  Η θέση της Πρωτοβουλίας είναι κοντά στο ζητούμενο, πλην όμως όχι ακριβώς. Είναι ορθότερο να αποφευχθεί η υπερβολική διεύρυνση των διατάξεων με περιττές διατυπώσεις. Ο τρόπος άσκησης των λειτουργιών (ή εξουσιών, δεν με απασχολεί η διατύπωση εν προκειμένω) πρέπει να εξειδικεύεται σε άλλα άρθρα και όχι εδώ, όπου ζητούμενο είναι η αποτελεσματική διάκρισή τους. Επί της ουσίας:

  α) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να αναφέρεται ως μέρος της νομοθετικής λειτουργίας, πρωτίστως για συμβολικούς λόγους συνέπειας προς την αρχή της διάκρισης.

  β) Ορθώς γίνεται μνεία στην ανεξαρτησία των Δικαστηρίων. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης πρέπει να προκύπτει ως απόρροια της δέσμευσής της μόνο στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Τα Δικαστήρια είναι εφαρμοστές του Δικαίου, όχι (καταρχήν) παραγωγοί του. Επίσης δεν είναι αναγκαίο (μάλλον προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει) να προσδιορίζεται η ανεξαρτησία ως αναφερόμενη ως προς τις άλλες δύο εξουσίες. Η ανεξαρτησία είναι γενική, υφίσταται ακόμη και έναντι οποιασδήποτε κοινωνικής ατμόσφαιρας ή φυσικοδικαιικής αντίληψης. Επίσης και η έκδοση των αποφάσεων γίνεται στο όνομα του ελληνικού Λαού,

  Προτεινόμενη διατύπωση:

  «1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Λαό.

  2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

  3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από ανεξάρτητα Δικαστήρια, υποκείμενα μόνο στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται και εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού Λαού.»

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

   Αλέξανδρε,
   Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου, εκτός από την περίπτωση της επικύρωσης των νόμων,
   γιατί θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος συμβιβασμός και αλληλοέλεγχος στην κορυφή (διαφορετικά θα έχουμε κυβερνώσα Βουλή)
   καθώς και την περίπτωση έκδοσης ΠΔ, καθόσον υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να εκδίδονται.

 9. yiannis ayiannis said

  Γιατί τέτοια θεοποίηση του δημοψηφίσματος; Δεν το βλέπετε πως οι μάζες χειραγωγούνται ακόμα και απο σκεπάρνια επιπέδου Καψή; Δεν καταλαβαίνετε τους κινδύνους; Ποιόν λαό νομίζετε οτι θα κυβερνήσετε έτσι;

  Δείξτε κατανόηση παρακαλώ για την απλότητα μου και πάμε απ’ την αρχή…στο μηδέν είμαστε άλωστε…

  1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείτε στην βουλή. (σωστά)

  2. Η εκτελεστική ασκείτε από τα «εκτελεστικά όργανα»! δηλ. αστυνομία κ στρατός. Άν δώσεις και αυτήν την εξουσία στην βουλή για ποιόν διαχωρισμό μιλάμε; Προς τί ο διαχωρισμός Βουλής-Κυβέρνησης; Να ξαναυπηρετήσουμε το δόγμα «διαίρει κ βασίλευε»;; Εδώ είναι το μισό στήσιμο… υποτίθετε ψάχνουμε για αντίβαρα.

  3. Η δικαστική εννοείτε ανεξάρτητη και επιτέλους προαγωγή με την αρχή της «αρχαιότητας». Να μην έχουν ανάγκη κανέναν, και θα ήθελα να τους δώ και μέσα στην βουλή ώς σώμα, να έχει εναν ρυθμιστικό ρόλο και να ισορροπει τον λαϊκισμό με λίγο ελιτισμό. ( αν φυσικά αποφασίσουν και οι δικαστές να ανακτήσουν κάτι απ’ την ξεφτιλισμένη αξιοπρέπεια τους )

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΡΟΠΙΔΗΣ - Ρόδος said

   «Γιατί τέτοια θεοποίηση του δημοψηφίσματος; Δεν το βλέπετε πως οι μάζες χειραγωγούνται ακόμα και απο σκεπάρνια επιπέδου Καψή; Δεν καταλαβαίνετε τους κινδύνους; Ποιόν λαό νομίζετε οτι θα κυβερνήσετε έτσι;»
   Δύο παρατηρήσεις εν τάχει:
   1) Λάθος η διατύπωση. Δεν επιθυμούμε να κυβερνήσουμε το λαό… δεν είμαστε κόμμα. Απαιτούμε εμείς ως λαός να αποκτήσουμε τον έλεγχο του πολιτεύματός μας. Με τον υφιστάμενα πλαίσια λειτουργίας των ΜΜΕ ο κόσμος μπορεί να χειραγωγηθεί όντως κατά πως το σύστημα θέλει.

   Όμως:
   α) η Πρωτοβουλία προτείνει την δυνατότητα πρόκληση διενέργειας δημοψηφίσματος από τον ίδιο το λαό και όχι αυτό να παραμένει στην κρίση και την αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού συστήματος.

   β) Γνωρίζοντας την πρακτική της χειραγώγησης ο 6ος άξονας της Πρωτοβουλίας αποσκοπεί στην εξασφάλιση λειτουργίας των ΜΜΕ, το σύγχρονο βήμα της εκκλησία του Δήμου δηλαδή, με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να υπηρετούν την Δημοκρατική αρχή της Ισηγορίας και όχι να μετατρέπονται σε ελληλοεξαρτημένα φερέφωνα των κρατούντων και των πέριξ αυτών κύκλων συμφερόντων . Μπορείτε πάντα να προτείνετε τρόπους προς την κατεύθυνση αυτή. Προσπαθούμε από κοινού να φτιάξουμε σύνταγμα και όχι να παρουσιάσουμε κάτι ως θέσφατο και προϊόν αυθεντίας.

   2) Εκτελεστική εξουσία νοείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί, νομάρχες κλπ. Στρατός και αστυνομία είναι τα μέσα με τα οποία η Εκτελεστική ασκεί την εξουσία της -δεν ασκούν αυτά αυτόνομη εξουσία.

   • yiannis ayiannis said

    1) Όντως το διατύπωσα λάθος, και συγνώμη. Πάντως δεν υπήρχε προσωπική χροιά, ούτε ως προς την προσπάθεια.

    Κάποιος θα κυβερνήσει, όποιος και να είναι όμως, αμφιβάλω οτι θα τα καταφέρει με την επιβολή δημοψηφισμάτων. Δεν έχουμε την απαιτούμενη ωριμότητα ούτε ώς λαός, ούτε ως πολιτικό προσωπικό, ούτε τα ΜΜΕ και τέλος πάντων δεν μπορώ να σκεφτώ θεσμό μή διαβρωμένο.

    Απλά εκφράζω τον φόβο πως οι δημαγωγοί θα αποκτήσουν ενα ακόμα όπλο. Επίσης εκ των πραγμάτων η κατανομή των τοπικών συμφερόντων σε όλη την επικράτεια, ακόμα και η δημογραφική μας κατάσταση νομίζω θέτει υπο αμφισβήτηση την έννοια αυτης της πρακτικής σε πολλά θέματα.

    Δεν θέλω να «κυβερνάω» ώς λαός. Θέλω κράτος δικαίου απο τους άξιους που ορίζω να με κυβερνάνε. Το Σύνταγμα αν καταφέρει να διακρίνει και να ελέγξει σωστά τις εξουσίες που παραχωρώ, μπορώ και εγώ να κοιτάξω την δουλειά μου.

    2) Το ξέρω οτι αυτό που έγραψα είναι νομικά λάθος ορισμός. Δεν θέλω όμως μία βουλή να εκπροσωπεί δύο εξουσίες και να είναι διαιρεμένη.

 10. Kωνσταντίνος Λυντέρης said

  θεωρώ ότι ένα σύγχρονο , πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό Σύνταγμα δε θα πρέπει να λάβει ως δεδομένο το ότι οι εξουσίες παραμένουν 3. Προτείνω να τεθεί ισότιμα η εξουσία των ΜΜΕ , αλλά και να δημιουργηθεί μια νέα που θα μπορούσε να ονομάζεται Ελεγκτική , θ’ απαρτίζεται από μη κομματικοποιημένους πολίτες και θα έχει ως έργο της να ελέγχει την Κεντρική Εξουσία για την τήρηση ή μη των δεσμεύσεών της, απέναντι στους πολίτες προ της εκλογής της.

 11. […] ‘Αρθρο 26: (Διάκριση των εξουσιών) […]

 12. […] Δημοσιεύθηκε στο Uncategorized | 17 Comments » […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: