ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

‘Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

Posted by Διαβούλευση στο 21/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος. 

4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 

6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. 

7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

 

Ερμηνευτική δήλωση: Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, ανεξαρτήτως δημοσίων ή ιδιωτικών αξιωμάτων που κατέχουν.

2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

3. Έλληνες πολίτες είναι τα τέκνα ενός τουλάχιστον Έλληνος πολίτου και όσοι διαμένουν αδιαλείπτως νόμιμα στην Ελλάδα επί δεκαετία, επιτυγχάνουν σε εξέταση για την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και το ελληνικό Σύνταγμα και δηλώνουν πίστη και αφοσίωση στη νέα τους πατρίδα. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα.

4. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες και δημόσια αξιώματα.

5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τα καθαρά τους εισοδήματα.

Η διακρίβωση του καθαρού εισοδήματος θα γίνεται βάση δηλώσεως του υποχρέου για την οποία φέρει ο ίδιος πλήρη ευθύνη και  αποτελεί υποχρέωση του κράτους να επαληθεύσει τη δήλωση το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε σύγχρονη τεχνική, συγκεκριμένες από πριν καθορισμένες επακριβώς ποινές που μπορούν να φτάνουν μέχρι την παύση του επαγγέλματος ή της δραστηριότητας.

Τα πρόστιμα είναι συγκεκριμένα ποσά για κάθε παράβαση από πριν καθορισμένα, απαγορευμένης της θέσπισης ενός εύρους προστίμου.

6. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας. Με ειδικό νόμο μπορεί  να προβλέπεται η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

7. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

 

 

73 Σχόλια προς “‘Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)”

 1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑ said

  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ,ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.

  • Vvass said

   Έχω την εντύπωση ότι μπερδεύεις την υπηκοότητα με την ιθαγένεια. Η ιθαγένεια έχει να κάνει με το γένος δηλαδή δεσμούς αίματος ενώ η υπηκοότητα με κοινωνικούς , πολιτισμικούς και γλωσσικούς δεσμούς.

   • MEPOΣ ΔEYTEPO – Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

    ‘Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

    Πρώτη απόρριψη δεν μιλάμε για ισότητα των ελλήνων αλλά για ισότητα μεταξύ των [ανθρώπων –πολιτών]. –

    Αγαπητή/ε Vvass
    Η ιθαγένεια έχει να κάνει μεν με δεσμούς αίματος, αλλά αυτοί οι δεσμοί αίματος έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο είδος. Μιλάμε για διάκριση μεταξύ ανθρώπων και άλλων ζώων. Την αιμομιξία είμαστε σε θέση να την ελέγξουμε μέσα από εντατική παιδεία, κι όχι μέσω ρατσιστικών διακρίσεων. Το ίδιο έχει να κάνει και με την υπηκοότητα, έχει να κάνει με την υποτέλεια σε μια κάστα.

    Όταν επομένως μιλάμε για κοινωνία ανθρώπων δεν μιλάμε για έλληνες. Θα μιλάμε στο μέλλον για ευρωπαϊκή ανθρώπινη κοινωνία και σε τακτό διάστημα –για παγκόσμια κοινωνία των ανθρώπων της Γης.

    επομένως ο ίδιος ο τίτλος αλλάζει και ορίζουμε:

    Άρθρο 4
    1. Oι κάτοικοι –πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του δικαίου και νόμου.
    2. Oι γυναίκες και οι άνδρες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    3. Κάτοικοι πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο το ανθρώπινο δίκαιο και οι νόμοι.
    Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ιδιότητα του πολίτη μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη κατοικία ή που ανέλαβε σε άλλη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα συμφέροντα του ανθρώπου πολίτη, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
    4. Mόνο σώφρονες [παιδευμένοι πολίτες] είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες. Εξαιρέσεις, χωρίς σπουδή των υποχρεώσεων του πολίτη για δημόσιες υπηρεσίες –δεν υπάρχουν. –
    5. Oι κάτοικοι πολίτες συνεισφέρουν μέσω της εργασίας τους [στις κοινές υποχρεώσεις κοινές ανάγκες] εφόσον είναι υγιείς –χωρίς διακρίσεις.
    Η § 6 καταργείται. Τι θα πει να φέρει όπλα; Και ποια είναι η άμυνα της πατρίδας; Τι είναι πατρίδα βασικά; Ολόκληρος ο πλανήτης αρχής γινομένης από τον τόπο γέννησης και εργασίας, όλα τα άλλα είναι εκ του πονυρού.

    7. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε πολίτες.
    ** Ερμηνευτική δήλωση:

    Δεν υφίσταται εφόσον η παράγραφος 6 καταργείται,
    επειδή δεν υφίσταται πια λόγος στράτευσης.
    Ως ανθρωπότητα δεν είμαστε κτήνη να πολεμάμε
    –να σφαζόμαστε μεταξύ μας να αρπάζει ο ένας από τον άλλο.
    Είμαστε άνθρωποι ίσης υπαρξιακής οντότητας κι ως τέτοιους οφείλουμε να μας παιδεύσουμε. –
    –καταργούνται οι ανισότητες και επομένως καταργείται η ίδια η βιομηχανία του φόνου =όπλα και άρα καταργούνται οι στρατοί ανά τον κόσμο. –

    Και είπαμε στη διακήρυξη με τις 37 θέσεις ό,τι
    –είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για το βιοτικό επίπεδο σε όλο τον πλανήτη ώστε κανένας άνθρωπος να μην βρίσκεται στην ανάγκη να μεταναστεύει για οικονομικούς ή εκβιαστικούς λόγους από διάφορους βιαστές της εξουσίας
    όπου κι αν αυτοί προσπαθήσουν να εξουσιάσουν τον όποιο λαό. –

    • Αυτα τα Μπολσεβιτικα που τα εμαθες ρε γιδοβοσκε ??? Αν θελεις Παγκοσμια κοινωνια , να πας στην Νιου Γιορκ ρε νουμερο και να γινεις στρατιωτακι του ΝΑΤΟ που παλευουν χρονια τωρα με τον Σοροος και τους αλλους Ιμπεριαληστες (που κατηγορειτε ), ενω στην ουσια ολοι μαζι καυλαντιζεστε για την Παγκοσμιοποιηση ..!! Αυτη την χρονικη στιγμη , ισχυει η Ιθαγενεια και η Υπηκοτητα και συνορα και ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ..!!!! Εβγαλες σπυρια η ακομ… Σταλινισκε ??? Ειστε το 0,3% της κοινωνιας και λογω περιστασεων βγηκατε απο την αφάνεια να τα κανετε ολα σαν το μυαλο σας….μπουρδελο δλδ ..!! Ολοι εσεις το σκυλολοι : μπολσεβικοι , τρανσ , «διαφορετικοι», αποκεφαλιστες της Τζιχαντ , γινατε ενα με τα λεφτα του Σορρος απεναντι σε οτι εχει δημιουργηθει μεχρι τωρα ..!! Η ουτοπια σας δεν υπαρχει και αν δεν θελετε να το πιστεψετε , μπορειτε να δεσετε μια πετρα στο λαιμο σας και να φουνταρετε στα γαλαζια νερα της Ελλαδος … Καλο ταξιδι στον μη ταξικο παραδεισο ..!!!!

  • να συμπληρώσω Κατερίνα ότι εμείς Είμαστε Έλληνες,
   έχουμε οδηγό το Σωκράτη!!!!!!!!

   κι όχι τον Ράιχενμπαχ Σαμαρά Βενιζέλο Κουβέλη ή όποιον άλλο.
   ούτε επενδυτές ούτε τοκογλύφους τζογαδόρους.

   ΤΟ Σωκράτη Κατερίνα και εξηγούμαι:

   Ας επεξεργαστούμε όμως ξανά την ίδια τη λέξη Δημοκρατία.
   Δήμος σημαίνει το σύνολο των κατοίκων μιας περιοχής, επομένως;

   Δεν διαχωρίζονται σε καμιά περίπτωση σε σκλάβους δούλους υπηρέτες και άρχοντες.
   Σε ένα Δήμο –οι Δημότες =Πολίτες –Είναι όλοι Εργαζόμενοι, αλλιώς πως, πως θα ζήσουν αν δεν εργαστούν να παράγουν τα αγαθά τους προς το ζειν;

   Αλλά ας μη μιλάμε εμείς, ας δούμε πως είδαν τα πράγματα οι αρχαίοι φιλόσοφοι, και κυρίως ο Σωκράτης για να οριστεί το δίκαιο.
   σας αποπέμπω στο σύγγραμμα
   [Πλάτων –Απόκρυφοι διάλογοι περί δικαίου]
   μετάφραση Χρήστος Τερέζης εκδόσεις Ζήτρος.

   Πρώτα και κύρια, γιατί απόκρυφοι;
   Είναι πολύ απλό, άλλο εννοεί ο Σωκράτης με τον συνομιλητή του Εταίρο
   κι άλλο καταλαβαίνει το απλό απαίδευτο μυαλό του απλού δημότη,
   και επομένως, όπως θέλει του τα ερμηνεύει ο κάθε δήθεν σοφός [εξουσιαστής]!!!!!

   Θα σας πάω κατευθείαν στον επίλογο.
   Στη σελίδα 406 και στο σημείο (Θ) παρατηρεί ο Τερέζης:
   «(Θ) O Σωκράτης δεν θα συμφωνούσε με την άποψη του Γερμανού J. Habermas ότι είναι ιδιαίτερα αδύναμη η έμμεση – δηλαδή η εξ ορισμού ή εκ των αναστοχαστικών κρίσεων – θεμελίωση των πολιτικών αξιών και αρχών σε ηθικές βάσεις – προϋποθέσεις Βεβαίως – ως πολιτικό υποκείμενο και ως διαλεκτικός – δεν θα είχε αντιρρήσεις στην αποστροφή του Γερμανού φιλόσοφου ότι δεν έχει ηθική δεσμευτικότητα η ενσωμάτωση των αρχών της δικαιοσύνης στις αντιλήψεις που υιοθετεί ένας πολίτης εάν δεν έχει διϋλισθεί από τον έλεγχο και την κύρωση που εξασφαλίζει η Δημόσια διαβούλευση. Αλλά υπό μια δέσμευση: εκ νέου ο Σωκράτης θα έθετε τους ποιοτικούς όρους εξωτερικής συγκρότησης και του καθ’ οδόν αυτοελέγχου της δημόσιας διαβούλευσης. Και στην κατηγορία των διαλεγομένων προσώπων ως επαϊόντων. Η όλη δηλαδή διαδικασία θα εναποτίθετο στη δικαιοδοσία των ειδικών, οι οποίοι όμως από τα συμφραζόμενα του διαλόγου μας δεν είναι αναγκαστικά φιλόσοφοι.»

   Πάμε τώρα στους διαλόγους, σελίδα 38-39 και 40-41:

   ΣΩ. Ποιος λοιπόν έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε τομές και σε καύσεις και να εξασφαλίζει το αδυνάτισμα υπό τους όρους που αρμόζει και στην κατάλληλη στιγμή;
   ΕΤ. Ο Ιατρός.
   ΣΩ. Εξαιτίας του ότι είναι επιστήμων ή για κάποιον άλλο λόγω;
   ΕΤ. Εξαιτίας του ότι είναι επιστήμων.
   VII. ΣΩ. Και ποιος έχει τη δυνατότητα να σκάπτει, να οργώνει με το άροτρο κσι να φυτεύει υπό όρους που αρμόζει;
   ΕΤ. Ο Γεωργός.
   ΣΩ. Εξαιτίας του ότι είναι επιστήμων, ή όχι γι’ αυτόν το λόγω;
   ΕΤ. Εξαιτίας του ότι είναι επιστήμων.

   Εδώ μας αποκαλύπτει την κρυφή έννοια του Σωκράτη ό,τι ο ειδικός είναι ο επαγγελματίας εργαζόμενος, κι όχι ο πολιτικάντης.

   τι θα πει πολιτικές επιστήμες και κουραφέξαλα, η επιστήμη βρίσκεται στην εργασία και μόνον σε αυτήν. –
   Εξ ου λοιπόν ο Πεισίστρατος, περίπου 60 χρόνια προ του Σωκράτη –αναγνώρισε τους ειδικούς [αγρότες τεχνητές γιατρούς νοσοκόμους μάγειρους μεταφορείς κλπ. κλπ] ως την κορυφαία δυναμική του Δήμου.
   Όταν επομένως μιλάμε για Δημογέροντες
   –εννοούμε τους ηλικιωμένους:
   – αγρότες τεχνητές γιατρούς νοσοκόμους μάγειρους μεταφορείς κλπ. κλπ,
   ως ειδικούς επαΐοντες, κι όχι τους δήθεν ευγενείς.
   Αν μιλούσε ο Σωκράτης για Αριστοκράτες,
   ασφαλώς ΔΕΝ εννοούσε κάποιους δήθεν ευγενείς από κάποια σαλόνια της τεμπελιάς –ούτε αυτούς που είχαν αρπάξει το χρήμα για τον εαυτό τους, αλλά εννοούσε και γίνεται πια Σαφές ότι –αριστοκράτες ή αλλιώς –άρχοντες είναι αυτοί –οι δημογέροντες από οι Γέροι εργαζόμενοι και δάσκαλοι μαζί που ο κάθε ειδικός μετέφερε τις ειδικές γνώσεις στους νεότερους και άρα,
   οι Γέροι –Δημότες =Δημογέροντες ήσαν αυτοί που είχαν την Εμπειρία μέσα από την διατριβή στο κάθε επάγγελμα
   –τη γνώση και το δικαίωμα για συμβουλές και για δημοτικό συμβούλιο.
   Αυτοί –οι Γέροι εργαζόμενοι ειδικοί από τον κάθε κλάδο είχαν και το δικαίωμα να διευθύνουν τόσο τους νεότερους στις ειδικεύσεις προς την παραγωγή και κάθε υπηρεσία καθώς και το συμβούλιο για διάλογο για τις κοινές ανάγκες όλων των ΔΗΜΟΤΩΝ.

   Δημοκρατία επομένως –είναι και σημαίνει, διαχείριση των πάντων από τους ίδιους τους [εργαζόμενους Δημότες] άρα συνεπώς και επομένως
   –ο Σωκράτης ξεσήκωσε τους εργαζόμενους κυρίως τους ηλικιωμένους εργαζόμενους να αναλάβουν αυτοί –οι ηλιοκαμένοι Δήμο-Γέροντες τα ινία του [Κοινού Δήμου –Πολιτείας] . αυτός ήταν ο Λόγος που ξεσηκώθηκαν οι τεμπέλαροι ανώμαλοι ρήτορες καραγκιόζηδες θεατρίνοι αριστοκράτες της χλιδής και της απάτης –και οδήγησαν την Αθήνα στην απόλυτη καταστροφή, γιατί; προφανώς γιατί είχαν και με το μέρος τους –τους… Φύλακες!!!!! Τι έκαναν οι… Φύλακες;
   Παρήγαγαν αέρα κοπανιστό
   –επαγγελματίες τεμπέλαροι οι…
   Στρατιώτες =φονιάδες του λαού, ποιους θα υποστήριζαν;
   Τους ανώμαλους δήθεν ευγενείς.
   Να γιατί καταλύθηκε η Δημοκρατία των Αθηναίων το 404, επειδή αποφάσισαν –στρατηγοί και μαλάκες οπλίτες –μαζί με τους ανώμαλους αριστοκράτες, να υποχρεώσουν ξανά τον εργαζόμενο λαό στην δουλεία και σκλαβιά.

   Σήμερα –με όλα αυτά τα αυτόματα Μέσα παραγωγής,
   όχι μόνον έχουμε το δικαίωμα να καταργήσουμε κάθε μορφής σκλαβιάς δουλείας και υποτέλειας,
   αλλά να βουτήξουμε όλους αυτούς που μας φιγουράρουν με τα πολλά λεφτά πως τάχα χωρίς αυτούς δεν κάνουμε, να τους χώσουμε τις μούρες στα ίδια τα αυτόματα μηχανήματα να τους τις κάνουμε… παζάρι…

   Για ποιες επενδύσεις λοιπόν μας μιλάνε πως τάχα περιμένουν οι ομογενείς οι ξένοι οι σεΐχηδες και δεν συμμαζεύεται να έρθουν να επενδύσουν;

   Τους απαντάμε ευθαρσώς ό,τι
   να βάλουν τα κλεμμένα όλοι τους εκεί που ξέρουν –στον πισινό τους. –
   –ομογενείς μεγάλοι κλέφτες Γκάγκστερ και ο κάθε Άρα-αβάς –με τα πολλά κλεμμένα να τσακίδια.
   επενδύσεις, πρέπει να τους τονίσουμε
   γίνονται από τους ίδιους τους ειδικούς επαγγελματίες κι όχι από τους κλέφτες τραπεζίτες μετόχους χρηματιστές τζογαδόρους τοκογλύφους και δεν συμμαζεύεται.
   Οι Εργαζόμενοι πολίτες Δημότες κάνουν επενδύσεις κύριοι της γκανγκστερικής μαφίας κι όλοι η αλήτες πολιτικάντηδες. Η διοίκηση του Δήμου ανόητοι ανήκει στους Δημογέροντες της εργασίας και του μόχθου, του πόνου και της αγωνίας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών τους.

   Το μασονικό σιωνιστικό γκανγκστερικό τοπικό και παγκόσμιο σύστημα πέθανε κύριοι. Ντόπιοι και ξένοι πολιτικάντηδες να τα μαζέοψουν και να πάνε σε άλλο πλανήτη. –

   Εδώ σε τούτο τον πλανήτη –η θα πετάξουν χρήματα και προνόμια στους υπονόμους, ή να τσακιστούν και να μεταναστεύσουν σε άλλους πλανήτες. –

   ‘Ήρθε η Ώρα του Ελληνισμού Ματσαράγκες.
   Πάρτε δρόμο εσείς και τα ιερατεία και κόμματά σας,
   από άκρα αριστερή απάτη μέχρι άκρα δεξιά μαφία, μαζί με τους σκοταδιστές ανίερους μαφιόζους δεσποτάδες. –
   Η καριέρα σας τελειώνει εδώ μπάσταρδοι του κερατά. –

   Ουφ συγχύστηκα πάλι σήμερα…
   μα δεν τρώγονται με τίποτα αδελφές αδέλφια. Ξεσηκωθείτε εδώ και τώρα.

   Το 2013 αποτελεί το οριστικό τέλος της…
   [παγκόσμιας μασονικής σιωνιστικής ιουδαϊκής κλεισθενικής και Δελφικής μαφίας.]

   Ο Σωκράτης Ζει –αυτός μας οδηγεί. –

 2. nomiki karmanioloy said

  1) ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ( ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΟΛΗΤΕΥΩΜΕΝΩΝ Η8ΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ)
  2) ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΩΝ)
  3) ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΙΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΠΟΣΟΥΣ
  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
  4) ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΒΑΠΤΗΣΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ
  ΒΡΑΖΗΛΙΑΝΟΙ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝ8ΡΩΠΟΙ ΠΟΥ «ΠΡΕΠΕΙ » ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
  5) ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΡΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ» ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ
  ΑΠΟ ΤΑ «ΒΑΡΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  6) ΚΑ8Ε ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ
  «ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ» ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΩΝ ΕΥΝΟΟΥΝ $$

 3. TEST

 4. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

  TEST 2

 5. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑ said

  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Όταν ένα άτομο από ξένη χώρα ζει,εργάζεται,πληρώνει φόρους και έχει κάνει οικογένεια στη χώρα μας,γιατί να μη δικαιούται να εργαστεί και στο δημόσιο τομέα?

  • αρχιμηδης said

   Ανάλογα, γιατι σε αυτην την περιπτωση θα ηταν υποχρεωτικο να μιλα καλα ελληνικα και πιθανοτατα να έχει και ελληνικη υπηκοότητα.

  • kostas said

   Κατα αρχην ο Δημοσιος τομεας της Ελλαδος δεν χρειαζεται και δεν πρεπει να εχει πανω απο 150.000 Υπαλληλους. Αυτοι κατα την γνωμη μου παντα πρεπει να εχουν κυριωσ στα Υπουργεια νευραλγικης σημασιας Ελληνικη Ιθαγενεια. Δεν πρεπι να ξανα πεσουμαι στο ιδιο λαθος της απολυτης Φιλοξενειας και ισοτητας. Φιλοξενεια ΝΑΙ αλλα με τους δικουσ μας ορους. Και Ισοτητα ΝΑΙ αλλα για την πατριδα μας μονο εμεις.

   • giannis said

    Η Νορβηγήα έχει 5.000.000 πληθυσμό και έχει 750.000 δημόσιους υπαλλήλους αλλά με την διαφορά ότι παράγουν έργο .

 6. kostas said

  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. [ Χωρις καμμια εξαιρεση ομως να μην προβλεπει το συνταγμα παραθυρακι νομου.]
  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ολοι, ΝΑΙ]
  3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος. [ Εδω ομως τα χαλαμαι. Ζω στο ελωτερικο και απο οτι ξερω ειμασται απο τισ πολλυ λιγες χωρες που μπορουμε και εχουμαι 2 Υπηκοοτητες αλλα ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και κανενας νομος δεν πρεπει να εχει την δυναμη να μνν λεγομαι Ελληνας αφου γεννηθηκα στην Ελλαδα η οι γονεις μαου γενηθηκαν στην Ελλαδα. Εαν αφαιρεθει η Ιθαγενεια τοτε τι θα ειμαι. Οπωσ και οι ξενοι ΜΟΝΟ υπηκοοτητα μπορουν να παρουν, ΠΟΤΕ ιθαγενεια.]
  4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους. [Στα υπουργεια που εχουν να κανουν με την Αμυνα, Οικονομια, Πολιτισμο, Αναπτυξη, Τουρισμο, Ναυτιλια, ΠΑΙΔΕΙΑΑΑΑ, ΚΑΙ εΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ναι ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕς με Ιθαγενεια. ]
  5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
  6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. [ και τι θα γινει οταν στο μελλον ξαναερθει ενασ ΓΑΠ και ψηφισει ενα μνημονιο χωρισ να ερθει στην βουλη> και σε τετοιες στιγμες ποσοθς ψηφους πρεπει να εχει για να γινεται νομος? Εγω εαν μπορουσα να χρησημοποιησω το οπλο κατα αυτων που υπεγραψαν το μνημονιο με συνιπτικες διαδικασιες θα μου δινει το δικαιωμα να το χρησημοποιησω?]
  7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες. [ Εδω πρεπι να αλλαξει η Νοοτροποια μας αγαπητοι μου, διοτι τους δωσουμαι η οχι τιτλουσ ευγενειας οταν δηλωνουν ΕΥΠΑΘΩΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ αστα !!!!!]

 7. Πέγκυ Σφαέλου said

  » Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.»

  Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

   Εννοεί προφανώς τους παλιούς ξένους τίτλους,
   «Κόμητες, κόντε, κοντέσσες, βαρώνοι, λόρδοι κ.λ.π.»….

  • sakis12 said

   ..Και ο προεδρος μας καθε τοσο που απονεμη κατι σταυρους του ταγματος της τιμης κλπ σε διαφορους τι ακριβος ειναι?

 8. Ολα ωραια και καλα αλλα για εμας στην διασπορα στο αρθρο 108 δεν μας δηνει το δικαιωμα του ψηφου. Μα καλα γιατι μας ξεχνατε? Δεν σας ενδιαφερει αυτο? Ειμαι Ελληνιδα γεννυμενη στην Ελλαδα αλλα ζω Αμερικη. Γιατι δεν μπορω να εχω ψηφο με τοσα μεσα που υπαρχουν?

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

   Angela,
   Η Πρωτοβουλία μας, ήδη στην πρόταση που κάνει
   στο άρθρο 51 παρ. 4, ορίζει ότι ψηφίζουν ταυτόχρονα και οι Έλληνες του εξωτερικού.
   Συγκεκριμένα λέει:
   “Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια καθώς και στο εξωτερικό για τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού”
   Αυτό δεν το ορίζει το ισχύον Σύνταγμα, αλλά το αφήνει να ρυθμιστεί με νόμο που ποτέ δεν έχει ψηφιστεί.

   • Besy said

    Εχω μια απορια….Γιατι να ψηφιζουν οι Ελληνες του εξωτερικου που πιθανον μενουν και εχουν την ζωη τους στο εξωτερικο;;;Κανονικα θαπρεπε να ψηφιζουν μονο οι Ελληνες που βρισκονται στην Ελλαδα.Συνηθως ολοι αυτοι που ειναι εξω,αν εξαιρεσουμε τους φοιτητες,εχουν οργανωσει τις ζωες τους στα κρατη που μενουν,εχουν υπηκοοτητες ξενες αποκτησει και βασικα δεν τους αφορουν αμεσα τα δρωμενα στην Ελλαδα.Μηπως θα μπορουσε να μου πει καποιος γιατι να ψηφιζουν;;;;

    • Vvass said

     Γιατί Besy πολύ απλά τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό τους διώξαμε εμείς από την Ελλάδα με την στενομυαλιά μας και με την προτίμηση μας επί τριάντα χρόνια σε ένα πολιτικό σύστημα εντελώς διεφθαρμένο και ξενόδουλο και με μια ιδιοτέλεια που μας χαρακτηρίζει καταστρεπτική._

  • artemis said

   ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΞΩ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΞΩ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ .ακουσα πολλους να μας κατηγορουν .Και οπως λεει ο λαος ειστε εξω απ το χορο εμεις εδω γιναμε αναστεναρηδες

 9. Ουτε ο θεος δεν μπωρει να μου πει οτι δεν ειμαι Ελληνιδα. Η Μαφια δεν ενδιαφερεται ασφαλως για την Διασπορα αλλα και παλι Ελληνας γενιεσαι και αυτο δεν θα μου το παρουν ποτε οσα αρθρα και αν γραψουν.
  Ερωτιση παρακαλω
  Αυτες οι αλαγες γηνεικαν? η θα γεινουν? η ………αν ιδει εχουν κανει τετειο συνταγμα τοτε πραγματη Η Μαφια η δικη μας και ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ κερδεισαν το παιγνιδη παιδια.
  Αχ! Πατριδα μου Ελλαδα!
  Αγγελικη

 10. Kατερίνα Μαγκούλια said

  Εσείς οι Έλληνες του εξωτερικού,είστε μες στην καρδιά μας!Περάσατε δυσκολα στην ξενιτιά όλα αυτά τα χρόνια και μας κάνατε περήφανους σε όποια χώρα και αν βρίσκεστε.Κρατήσατε στην ψυχή σας την αγνότητα και την αγάπη για τον άλλον.Εδώ στην Ελλάδα,το πολιτικό σύστημα έχει διαφθείρει τους πάντες,μας έχει κάνει να απομακρυνθούμε ο ένας από τον άλλον και να μην μπορούμε να ανασάνουμε σε τόση βρωμιά!Η πρωτοβουλία μας για νέο σύνταγμα,είναι η μόνη ελπίδα για αλλαγή.Σας θέλουμε όλους μπροστάρηδες σε αυτήν την προσπάθειά μας.Διαδώστε το όπου μπορείτε!

 11. ΘΩΜΑΣ ΨΗΜΜΑΣ said

  Αυτό το θεμελιώδες άρθρο του Συντάγματος δυστυχώς στην πράξη έχει κακοποιηθεί όσο δεν πάει… Η ισότητα και η ελευθερία είναι τα δυο συστατικά κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος… Ο όρος «Έλληνες» δυστυχώς δημιουργεί παρερμηνείες στην απόλαυση των δικαιωμάτων από αλλοδαπούς… Θα έπρεπε να υπάρχει διευκρινιστική δήλωση ότι με «Έλληνες πολίτες» εξομοιούνται όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση (μείωση του χρονικού ορίου παραμονής για την κτήση ιθαγένειας και ένταξη του στενού οικογενειακού κύκλου στο καθεστώς ισότητας, ακόμα κι αν σύζυγος και τέκνα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κτήσης ιθαγένειας) και φυσικά οι ομογενείς Έλληνες του εξωτερικού που αποκλείονται δυστυχώς από το πολιτικό σύστημα και στερούμαστε την ψύχραιμη ματιά τους (η καρδιά τους χτυπάει για την Ελλάδα και το μυαλό τους εκπέμπει σε ευρωπαϊκές συχνότητες, ό, τι πιο χρήσιμο για τον τόπο μας)… Και φυσικά ισότητα απέναντι στο νόμο θα πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά και για τους κοινοτικούς υπηκόους, προκειμένου να εμπεδωθεί η συνείδηση ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος-μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας… Το να μην αναφέρεται ρητά το Σύνταγμα στους κοινοτικούς υπηκόους φανερώνει ότι δεν έχουμε αντιληφθεί την ανάγκη για πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης (και φυσικά όχι μόνο σε νομισματικό επίπεδο)…

 12. Επί του σημείου 3. 3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος………. ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

  Είναι γνωστόν ότι στην Ελλάδα δρουν πολλές οργανωμένες ομάδες στην υπηρεσία ξένων χωρών που δρουν ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια κραυγαλέα περίπτωση ήταν οι υποκλοπές των τηλεφώνων πολιτικών και άλλων προσώπων που με τελετουργικό τρόπο και πολύ στυλ ανακοίνωσε -χωρίς ποτέ να εξιχνιάσει- η κυβέρνηση Καραμανλή, η κατασυκοφάντηση της χώρας για να χάσει την εθνική της κυριαρχία με το μνημόνιο κλπ κλπ. Θεωρώ λοιπόν ότι την ιθαγένεια θα πρέπει να χάνουν όσοι δρουν ενάντια στο εθνικό συμφέρον εντός και εκτός χώρας. Το πως ορίζεται το εθνικό συμφέρον τώρα είναι ένα άλλο περίπλοκο θέμα που πρέπει να αποτυπωθεί στο Σύνταγμα.

 13. Παρατήρηση για τα άρθρα 1&2:
  «η ίση μεταχείριση των άνισων είναι εξ ίσου άδικη με την άνιση μεταχείριση των ίσων». (Αριστοτέλης)
  Το βασικό ερώτημα παραμένει, είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι; Έχουν όλοι οι Έλληνες τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις;
  Ούτε το πρώτο ισχύει ούτε το δεύτερο.
  Πχ, ένα μωρό έχει υποχρεώσεις; Πιστεύω ότι όλοι συμφωνείτε ότι έχει μόνο δικαιώματα. Καμία υποχρέωση.

  Για το άρθρο 3:
  Πρέπει να εισάγουμε την έννοια υπηκοότητα. Υπάρχει σε πολλά κράτη. Nationality, obeyment.

  Για το άρθρο 6:
  Πρέπει να συμπληρωθεί με «και κάθε Ελληνίδα».

  • η (νέα -σύγχρονη) απάντηση Κλεισθένη είναι:
   τον άνισο τον σπουδάζεις ίσο. έναντι των υλικών και πνευματικών αναγκών είμαστε όλοι ίσοι ή μήπως όχι;

   εκτός αν εννοείς πως… άλλο δάσκαλος κι άλλο αγρότης,
   άλλο στομάχι έχει ο δάσκαλος άλλο ο κτίστης;
   δικαιούται ο μεν πούπουλα και ο άλλος στα σανίδια
   επειδή φτιάχνει μάλιστα το σπίτι τού γιατρού και δίνει του γραφιά να φάνε όλοι τον αγλέουρα;
   τι εννοούσε λοιπόν ο Αριστοτέλης με το ρητό του;
   μήπως έκανε και ο ίδιος λάθος;
   είμαστε εδώ για να ελέγξουμε κρίνουμε και διορθώσουμε τα λάθει του παρελθόντος Κλεισθένη,
   κι όχι να τα πάρουμε κατά γράμμα ως έχουν,
   τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για άλλους και μάλιστα ριζικά διαφορετικούς κανόνες των μεταξύ μας σχέσεων.
   ή θα αλλάξουμε τρόπο σκέψης να μιλάμε για ισονομία ισοπολιτεία και ισοτιμία μεταξύ μας
   ή πάμε ξανά στον πιο φρικτό και αιματηρό εμφύλιο. δεν βαρέθηκες να νομίζεις πως -εσύ έχεις άλλες ανάγκες από τον εργαζόμενο; τι θέλεις λοιπόν να κρατάς ακόμα εσύ το προνόμιο του γραφιά του καλοντυμένου του καλοφαγά ενώ αυτός που σου τα φτιάχνει θέλεις να είναι υποδεέστερος;
   για ποια δημοκρατία μιλάμε τότε;
   στη Δημοκρατία Κλεισθένη
   -κουμάντο κάνουν οι Έμπειροι και ηλικιωμένοι Εργαζόμενοι
   κι όχι οι Ιουδαίοι Γραμματείς και Φαρισαίοι .- τελεία παύλα. –

 14. artemis said

  οταν αναφερει ισοτητα αναφερει ολους τους Ελληνες ανεξαρτητως κοινωνικης θεσης η οικονομικης? πχ δικαστες εφοπλιστες και ειδικα βουλευτες και πολιτικους?γιατι συνταγμα εχουμε μια χαρα απλα δεν το εφαρμοζουμε οπως πρεπει και φυσικα ανατρεχουν αρκετοι στα παραθυρακια.Συμφωνω στη πληρη ισοτητα για ολους τους ενηλικες και φυσικα ισα δικαιοματα με εξαιρεσεις στους ασθενεις με σοβαρες ασθενειες.. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους. [Στα υπουργεια που εχουν να κανουν με την Αμυνα, Οικονομια, Πολιτισμο, Αναπτυξη, Τουρισμο, Ναυτιλια, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ναι ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ με Ιθαγενεια. και φυσικα λευκο ποινικο μητρωο .

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

   @ Artemis,
   Την απάντηση στο ερώτημά σου, την έδωσε χθες
   ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ κ. Πικραμένος.,
   ο οποίος είπε:

   «Αρκετοί από τους νόμους μας δυστυχώς δεν προάγουν ούτε προασπίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είμαστε στην πράξη όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Από τους φόρους που πληρώνουμε, τις υπηρεσίες που μας παρέχει το κράτος, μέχρι την πολυνομία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, την ασυλία ομάδων συμφερόντων και προσώπων, την περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών και πόλεων, τις ασύμμετρες κοινωνικές δαπάνες και τα υπέρογκα κόστη της υγείας, τη βία την εγκληματικότητα, την ανασφάλεια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τη βαθιά οικονομική κρίση, συνθέτουν ένα εξαιρετικά προβληματικό σκηνικό και θέτουν τη χώρα μας μπροστά σε έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο: μια βαθιά και επικίνδυνη κρίση ανομίας».

 15. βασιλης said

  ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των διευκολυνσεων υπο συνθηκων Ελληνικου Δημοσιου στους Δν/τες τραπεζων οι οποιοι εχουν εκπτωσεις σε πχ αφορολογητες αγορες γης ή κατοικιας και αλλα δημοσια ωφελη πχ χαμηλοτερα επιτοκια κλπ. Ειναι ιδιωτικοι υπαλληλοι και δε θα επρεπε να εμπλεκονται με το Ελληνικο Δημοσιο και με ΚΑΜΙΑ διευκολυνση.

  Αναφερω τα παραπανω διοτι πχ Δντ/ες πρωην Δημοσιας ‘ΔΕΗ’ αγοραζαν τεραστιες εκτασεις απο τις οποιες ειχαν φορολογικες διευκολυνσεις κλπ. Ο πολιτης τα εχει πληρωσει ολα αυτα απο την τσεπη του.

 16. Θόδωρος Κοκκορόγιαννης said

  Παρ. 5. «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. »
  Άρα, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 4,
  οι βουλευτές που αρνούνται να ανοιχθεί ο λογαριασμός τους στην Ελβετία παραβιάζουν το Σύνταγμα, διότι εμποδίζουν την πολιτεία από το να τους κατανείμει το βάρος που τους αναλογεί, με βάση τις οικνομικές τους δυνάμεις.
  Για τον ίδιο λόγο, η υπέρμετρη φορολόγηση είναι αντίθετη με το συγκεκριμένο άρθρο,
  διότι οδηγεί σε απώλεια περιουσίας όσους είχαν δανειστεί σε εποχές παχέων παγκάλων

 17. Θόδωρος Κοκκορόγιαννης said

  Έστειλα την ακόλουθη επιστολή στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
  Για να δούμε… Θα την διαβάσουν;

  Καλησπέρα σας.
  Ονομάζομαι Κοκκορόγιαννης Θεόδωρος και είμαι ένας απλός φορολογούμενος πολίτης.
  Δεν είμαι ούτε νομικός ούτε νομομαθής.

  Διαβάζοντας όμως την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος

  “Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.”

  αναρωτιέμαι αν παραβιάζουν το Σύνταγμα
  όσοι βουλευτές αρνούνται να ανοιχθεί ο λογαριασμός τους στην Ελβετία,
  καθώς έτσι εμποδίζουν την πολιτεία από το να τους κατανείμει το φορολογικό βάρος που τους αναλογεί,
  με βάση τις οικονομικές τους δυνάμεις. Αν μάλιστα η φοροδιαφυγή είναι κακούργημα, όπως έχω την εντύπωση,
  τότε ίσως οι δικαστές να μπορούν να κινηθούν αυτοδικαίως
  στην διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών
  και ιδιαιτέρως όσων αρνούνται να επιτρέψουν στην Πολιτεία να ερευνήσει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

  Αντίθετη με το συγκεκριμένο άρθρο θεωρώ ότι είναι και η υπέρμετρη φορολόγηση
  διότι οδηγεί σε απώλεια περιουσίας όσων είχαν δανειστεί σε εποχές παχέων αγελάδων.
  Αν π.χ. εγώ χάσω το χωράφι που μου άφησε ο παπούς μου από χρέη προς το δημόσιο,
  απαιτώ το ίδιο να συμβεί και με εκείνον τον πολιτευτή ή πολίτη που διατηρεί λογαριασμούς στο εξωτερικό
  και δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί.

  Μήπως αν υπάρχουν τέτοιες νομικές υπόνοιες,
  πρέπει ο ίδιος ο νομικός κόσμος να παρεμβαίνει και να ελέγχει τα κυβερνητικά μέτρα;
  Μήπως είναι δύσκολο για τον απλό πολίτη να διακρίνει τις παρανομίες των κυβερνώντων
  και να χρηματοδοτεί τις νομικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη;

  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  Φιλικά
  Θόδωρος Κοκκορόγιαννης

 18. Συγχαρητήρια για την ενέργειά σας.Σας τιμά σαν πολίτη αυτή σας η ενέργεια.Σκεφθείτε όμως:χρόνια τώρα το σύνταγμα καταπατείται και προστατεύει αυτούς που το έχουν κάνει κουρελόχαρτο στο βωμό των συμφερόντων της πολιτικής.Και τώρα ξαφνικά,οι δικαστές αποφάσισαν να κάνουν κινητοποιήσεις,δηλώνοντας πως η περικοπή στους μισθούς τους είναι παραβίαση του συντάγματος.Αυτό τί σας λέει;
  Ενδιαφέρονται άραγε για την τήρηση του συντάγματος;Εμείς οι φίλοι της πρωτοβουλίας,έχουμε καταλάβει από καιρό,ότι το σύνταγμα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που το έφτιαξαν,και όχι του λαού.καιρός λοιπόν,ο λαός να το αλλάξει!

 19. sakis12 said

  Θεωρω οτι για μερικα βασικα πραγματα θα πρεπει να ισχυει οτι λεει το συνταγμα και να μην υπαρχει δυνατοτητα για παραθυρακια μεσω νομων.
  Αυτη η δυνατοτητα που υπαρχει σημερα κατεληξε μεσω ‘νομων’ να κουρελιαση το συνταγμα μας.

 20. Θόδωρος Κοκκορόγιαννης said

  Ίσως να πρέπει να προσδιοριστεί ακριβέστερα εκείνο το «δυνάμεις», στην παράγραφο 5 του άρθρου.
  Ίσως, στον σύγχρονο κόσμο όπου κανείς μπορεί να έχει την περιουσία του σε διάφορα μέρη της Γης, να πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μνεία για τις «δυνάμεις» που βρίσκονται σε εξωχώριες εταιρείες ή σε περιοχές εκτός Ελλάδος οι οποίες δεν φορολογούνται..
  Δηλαδή, αν έχεις ένα σπίτι αξίας 1 εκατομμυρίου στις Καημένες Νήσους, όπου δεν φορολογείται κανείς, και μια γκαρσονιέρα στην Ελλάδα, όπου επειδή θα φαίνεσαι φτωχός, πάλι δεν θα φορολογείσαι, είναι σαν να καταπατάς το άρθρο 4, Παράγραφος 5, και έτσι να κοροϊδεύεις έναν που έχει δύο τριάρια, καθώς αυτός θα πληρώσει (όσα πληρώσει), μόνο και μόνο επειδή δεν έχει offshore ή επειδή δεν έχει μεταφέρει την περιουσία του έξω..

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

   Νομίζω κι εγώ ότι αυτό το «ανάλογα με τις δυνάμεις τους»,
   θα πρέπει να γίνει «ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα».

 21. Αναστασία Νισκοπούλου-Λουκά said

  Ναι, συμφωνώ με τον Πέτρο Χασάπη οτι πρέπει να γίνει «ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα» και επίσης να είναι «σίγουρα» τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι άλλα εισοδήματα να έχουν και άλλα να δηλώνουν υποκρύπτοντας τα πραγματικά. Να γίνεται πλήρης έρευνα (να μπεί ασφαλιστική δικλείδα γι’ αυτό) των πραγματικών εισοδημάτων και να μην διαφεύγουν στο Εξωτερικό όπως λέει και ο Θόδωρος Κοκκορόγιαννης. Συμφωνώ και με την Κυρία Μαγκούλια πλήρως οτι το «Σύνταγμα-κουρελόχαρτο» πρέπει επιτέλους ν’αλλάξει απο εμάς τους πολίτες και ελπίζουμε να ευοδωθεί ο αγώνας της Πρωτοβουλίας μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

 22. Χρήστος Λυντέρης said

  Σχετικά με την παρ. 3 η πρόταση της ομάδας νέου συντάγματος της πρωτοβουλίας στοχεύει στην εξειδίκευση των προϋποθέσεων υπό τις οποίες απονέμεται η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, δεδομένου ότι η ισχύουσα διάταξη άφηνε το όλο ζήτημα στην διακριτική ευχέρεια του απλού νομοθέτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκτρώματα όπως ο τελευταίος νόμος πε΄ρι απονομής της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Σύμφωνα με την πρότασή μας Έλληνες πολίτες είναι τα τέκνα ενός τουλάχιστον Έλληνος πολίτου και όσοι διαμένουν αδιαλείπτως νόμιμα στην Ελλάδα επί δεκαετία, επιτυγχάνουν σε εξέταση για την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και το ελληνικό Σύνταγμα και δηλώνουν πίστη και αφοσίωση στη νέα τους πατρίδα.

 23. SEBASTH CIWTA said

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 5 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΑΓΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΗΧΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΙΟΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΡΙΣΗ

 24. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία, πεποιθήσεις, την εθνική καταγωγή, τη φυλή, το χρώμα, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

  Οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα!

 25. Διονύσιος Χαρτάς said

  Ελληνική ιθαγένεια να δίνεται σε νόμιμους μετανάστες που διαμένουν στην χώρα πάνω από 15 έτη, που έχουν λευκό ποινικό μητρώο (συνεπώς δεν έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις,εναντίον του συντάγματος δηλαδή) κ όπως έχετε γράψει να γνωρίζει επαρκώς την γλώσσα (προφορικα κ γραπτα), καθως κ την ιστορια της νεας πατριδας.

 26. Καραγιαννη Σοφία said

  Διάβασα τα άρθρα του υπάρχοντος Συντάγματος ένα ένα και δέν είμαι νομικός για να εμβαθύνω ή να ερμηνεύσω.
  Άρθρο 1. Καλό ακούγεται. Όλοι ίσοι.
  Άρθρο 2. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Καλό ακούγεται κι αυτό.
  Άρθρο 3. Ελληνική ιθαγένεια. πολύ σωστα. Όσοι έχουν τις προυποθέσεις και οι προδότες έξω.
  Άρθρο 4. Μόνο Έλληνες στο Δημόσιο. Καμία αντίρρηση. Τα του οίκου μας εμείς τα ρυθμίζουμε.
  Άρθρο 5. Όλοι συνεισφέρουμε χωρίς διάκριση στα Δημόσια βάρη. Δηλαδή;
  Άερθο 6. Κάθε έλληνας (άντρας;) είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα τη χώρας.
  Αυτό σημαίνει μόνο μέσα στη χώρα μας ή να παίρνουν στρατιώτες και στρατιωτικοί μέρος σε βρώμικους πολέμους εκτός συνόρων;
  α7. Τίτλοι ευγενείας ή διακρίσεις ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται.Καλώς.Δηλαδή δεν μπορούμε να βραβεύσουμε έναν Όλυμπιονίκη με τιμητική διάκριση ή ένα άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών;
  Δεν το αξίζει ή δεν έχουμε την ανάγκη καλών προτύπων για τα παιδιά μας; Όλοι ίσοι αλλά αυτό το βρίσκω ανισότητα.
  Και μένω με το ερώτημα αφού διάβασα και την πρόταση της Πρωτοβουλίας. Δηλαδή αυτό το ίδιο το υπάρχον άν εφαρμόζονταν θα είχαμε πρόβλημα;
  Εντάξει δεν διαφωνώ με τις επιπλέον προτάσεις της Πρωτοβουλίας αλλά πάλι μου μένει η απορία. Πως γίνεται να το παραβιάζουν τώρα και δεν θα μπορέσουν και στη συνέχεια όταν θα ξαναγραφτεί.

  • Χρήστος Λυντέρης said

   Αγαπητή φίλη, η απαγόρευση απονομής τίτλων ευγενείας δεν έχει να κάνει σε τίποτε με την απονομή μεταλείου ή διάκρισης σε ολυμπιονίκες κλπ τους οποίους αναφέρατε και ασφαλώς επιτρέπονται. ΟΙ τίτλοι ευγενείας (λχ. αγγλικό sir,ή λόρδος ) δεν αρμόζουν σε μία δημοκρατική κοινωνία και ορθώς απαγορεύονται ακαι από το ισχύον σύνταγμα.
   Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι διαβάσατε τις διατάξεις του συντάγματος περί ατομικών δικαιωμάτων και τις βρήκατε ορθές. Ωστόσο, τα μεγάλα προβλήματα του ισχύοντος συντάγματος δεν βρίσκονται στις διατάξεις για τα ατομικά δικαιώματα (που και αυτά χρειάζονται αλλαγές), αλλά στις διατάξεις για την δομή και λειτουργία του κράτους (πολιτικά δικαιώματα, διάκριση εξουσιών, ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, λογοδοσία, έλεγχος όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, πολιτικά κόμματα, ισηγορία κλπ.) Εκεί απαιτείται ριζική συνταγματική αλλαγή. Εξάλλου μέγα πρόβλημα όπως αναφέρετε και εσείς είναι η εφαρμογή του Συντάγματος. Εκεί εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα, με κυριότερο την θέσπιση ανεξάρτητου συνταγματικού δικαστηρίου που θα εξασφαλίζει την τήρησή των διατάξεων του Συντάγματος.
   Σύνταγμα που δεν εξασφαλίζει τον τρόπο τήρησής του είναι κακό Σύνταγμα!

 27. Χαλυβίδης Γιώργος said

  »Επιτυγχάνουν σε εξέταση για την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και το ελληνικό Σύνταγμα».
  Ας προσπαθήσουμε να γράφουμε τα σχόλια μας στο word ή στο open office πριν ζητήσουμε εξετάσεις στην Ελληνική γλώσσα κάνοντας τόσα ορθογραφικά λάθη. Παρακαλώ μην συγχέουμε την έννοια »Ιθαγένεια» με »αστικά δικαιώματα». Την Ιθαγένεια έχει κάποιος εκ καταγωγής δεν απονέμεται και δεν αφαιρείται με κανένα τρόπο ή νόμο. Σε αλλοδαπούς πρέπει να αποδίδονται αστικά δικαιώματα με πολιτογράφιση όπως ο νόμος ορίζει και τα οποία δεν μπορεί είναι ίδια με των ιθαγενών. Για παράδειγμα πολλές χώρες δεν δίδουν δικαίωμα κτήσης ακίνητης περιουσίας σε κατοίκους με μόνον αστικά δικαιώματα,παρά μόνο δικαίωμα ενοικίασης για 100 χρόνια.

 28. Χαλυβίδης Γιώργος said

  τεστ

 29. Aggelosp said

  Άμεση κατάργηση της παραγράφου 6 για υποχρεωτική στράτευση των Ελλήνων που από μόνη της έρχεται σε αντίθεση με την παράγραφο 2 περί Ελλήνων και οι Ελληνίδων που έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί στα 24 από τα 27 μέλη κράτη της ΕΕ. Η χώρα μας έχει ανάγκη να προωθηθούν χρήματα σε παιδεία και υγεία και όχι προς το υπ.Αμύνης. Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, πρέπει να σταματήσουμε τις ψηφοθηρικές και ρουσφετολογικές συνήθειες του παρελθόντος και να προχωρήσουμε με πιο νοικοκυρεμένες προτάσεις.

  • gnorimos said

   Διαφωνώ με αυτή την άποψη aggelosp. Υπάρχουν 2 λόγοι. Ο πρώτος ότι δυστυχώς ή ευτυχώς οι 24 από τους 27 έχουν σύνορα με γείτονες που δεν επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα του κράτους τους, εμείς έχουμε και μια Τουρκία δίπλα μας. Ο δεύτερος είναι ότι ένας επαγγελματικός στρατός είναι πιο εύκολο να μετατραπεί σε κοιτίδα ανωμαλιών αλλά και κατασταλτικών ενεργειών στο εσωτερικό.
   Θα μπορούσαμε αντίθετα να εκμεταλευτούμε την θητεία όμως για κοινωνική προσφορά. Ο απαραίτητος χρόνος εκπαίδευσης είναι 2-3 μήνες. Μετά ο στρατεύσιμος θα μπορούσε να προσφέρει δωρεάν αναλόγως με τις δεξιότητες και τις γνώσεις του κυρίως στην παραμεθόριο για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων μέχρι την απόλυσή του.
   Για παράδειγμα θα μπορούσαν οι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών να προσφέρουν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά, στην καθαριότητα των δήμων, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην βελτίωση του οδικού δικτίου και γενικότερα των υποδομών.

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΡΟΠΙΔΗΣ said

   Κατέχουμε την πιο «περίεργη» γωνία του κόσμου όπου οι 3 ήπειροι διασταυρώνονται. Δεν είμαστε Ελβετία με γείτονες το Λιχτενστάιν για να καταργήσουμε τη θητεία. Κι όμως, ακόμη και αυτή η Ελβετία, πριν λίγα χρόνια διεξήγαγε δημοψήφισμα υπέρ της κατάργησής της αλλά οι Ελβετοί ψήφισαν υπέρ της διατήρησής της. Οι Ελβετοί έχουν μοντέλο τον αρχαίο Αθηναίο πολίτη-οπλίτη κι εμείς τον ευρωπολίτη – ρεμπελοκοπρίτη. Το Δημοκρατικό χάος που μας χωρίζει δεν είναι τυχαίο. Επιθυμούμε να είμαστε φορεις ατελείωτων δικαιωμάτων χωρίς υποχρεώσεις. Τα προβατα και τα κοτόπουλα μόνο δεν έχουν υποχρεώσεις. Η Ελβετία έχει τη μεγαλύτερη πολιτοφυλακή στον κόσμο -220.000 άτομα, μαζί με τους εφέδρους- με ό,τι αυτό σημαίνει για την ικανότητά της πολιτείας της να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές κλπ (Συγκρίνετε το μπάχαλό μας στις περιπτώσεις αυτές). Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η στρατιωτική θητεία στην Ελβετία είναι υποχρεωτική. Περιλαμβάνει 18 ή 21 εβδομάδες σοβαρής και κοπιαστικής βασικής εκπαίδευσης καθώς και ετήσια επανεκπαίδευση τριών εβδομάδων, μέχρι να καλυφθεί η περίοδος της θητείας (260 μέρες για τους απλούς στρατιώτες). Η θητεία των γυναικών είναι προαιρετική αλλά ισότιμη. Οι αντιρρησίες συνείδησης μπορούν να επιλέξουν την προσφορά κοινωνικής υπηρεσίας για 390 ημέρες. Η εκπαίδευση εκεί είναι πραγματικά στρατιωτική και ουδεμία σχέση έχει με την Ελληνική αγγαρειομαχία. Διόλου τυχαίο πως η σκληρότερη διεθνής στρατιωτική άσκηση Swiss Raid Commando γινόταν στην Ελβετία. Η θητεία μπορεί και οφείλει να αξιοποιηθεί όχι μόνον για αμυντικούς σκοπούς αλλά να είναι και η ευκαιρία για την παραγωγή χρήσιμων στην κοινωνία πολιτών. Για παράδειγμα ποιος θα είχε αντίρρηση να διδάσκονται μεταξύ άλλων πρώτες βοήθειες υψηλού επιπέδου στο στρατό; (Ζωτικό στρατιωτικό αντικείμενο στους σοβαρούς στρατούς αλλά και άκρως χρήσιμο για τη μετέπειτα πολιτική ζωή που προσδίδει και ποιότητα στην ίδια την κοινωνία) πχ Το διεθνές πτυχίο ανανήπτη (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή) χρειάζεται μόλις 5 χαλαρές ώρες διδασκαλίας για να αποκτηθεί. Πόσοι έλληνες πολίτες το διαθέτουν ή ενδιαφέρθηκαν να το αποκτήσουν ώστε να μπορούν να σώσουν ένα άνθρωπο ή τον ίδιο τον συγγενή τους; Θα το κλείσω εδώ καθώς μπορώ να προτείνω και να πω πάμπολλα για το θέμα θητεία, στρατιωτική και διπλωματική ισχύς και κοινωνικά και οικονομικά ωφέλη. Θα είναι όμως άσκοπο αν πρώτα δεν αποφασίσουμε επιτέλους τί πολίτες και τί κοινωνία θέλουμε. Αν θέλουμε φυσικά να υφιστάμεθα ως Έλληνες και ως κράτος Ελληνικό.

 30. […] ΥΓ. Την πιο πάνω πρόταση κάνει και «Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» στην ιστοσελίδα που διαθέτει για Δημόσια Διαβούλευση. […]

 31. Αλέξανδρος Τομπουλίδης said

  ● Μερικές σκέψεις στό θέμα τής Ισότητας.
  ● Η Ισότητα αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: τήν Ισηγορία, τήν Ισονομία καί τήν Ισοπολιτεία.
  ● Η Ισηγορία δέν είναι μόνο τό δικαίωμα νά μιλάει κάθε ένας ως ίσος πρός ίσον αλλά καί τό δικαίωμα νά ακούγεται κάθε ένας ως ίσος πρός ίσον.
  ● Η Ισονομία δέν σημαίνει μόνο τό δικαίωμα νά είναι όλοι ίσοι ενώπιον τού Νόμου καί νά δικάζονται ως ίσοι μέ τούς ίδιους Νόμους αλλά καί τό δικαίωμα τού κάθε πολίτη νά δικάζει μέ τήν σειρά του ως κληρωτός δικαστής καί ακόμα τό δικαίωμα τού κάθε πολίτη νά συμμετέχει ως ίσος πρός ίσον καί στήν δημιουργία τών νόμων καί τών θεσμών.
  ● Ισοπολιτεία είναι τό “Νά άρχεσαι καί νά άρχεις μέ τήν σειρά σου”, δηλαδή ίση συμμετοχή στήν εξουσία όλων τών πολιτών, όπως μάς τό δίδει ο Αριστοτέλης (Πολιτικά) πού είναι η ουσία τής Δημοκρατίας καί τό οποίο ο Σταγειρίτης ταυτίζει μέ τήν Ελευθερία.
  ● Χωρίς τήν εξασφάλιση τών ως άνω συνθηκών είναι φανερό ότι δέν υπάρχει πραγματική Ισότητα.

 32. Aggelosp said

  Αν κρίνω από τους θετικούς ψήφους στην πρόταση για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της υποχρεωτικής θητείας, δηλαδή κατάργηση της παραγράφου 6, βλέπω ότι προηγείται των άλλων απόψεων αλλά κανείς δεν το αλλάζει αλλά ούτε καν το συζητάει. Τα σχόλια για τους γείτονες τα βάζω στην άκρη με την πρόταση ότι είμαστε μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο εύκολο να μας ενοχλήσουν οι »κακοί» Τούρκοι. Σίγουρα η ισότητα και κατ’επέκταση η ισηγορία, η ισονομία και η ισοπολιτεία στην χώρα μας δεν υφίσταται. Ίσως κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξουν αυτά γιατί οι ίδιοι τα έχουν φτιάξει κατ’αυτόν τον τρόπο, εκμεταλλευόμενοι συγκυρίες και καταστάσεις. Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε να αλλάξουμε τα λάθη του παρελθόντος.

 33. Θάνος said

  Το πρόβλημα είναι ο πούστης ο Ραγκούσης που θέσπισε αυτόν τον νόμο έκτρωμα.

  Απαγορεύεται η παραχώρηση Ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Επιτρέπεται μόνο στο παιδί του αλλοδαπού που έχει Έλληνα γονιό και να έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Αν ο αλλοδαπός έχει σχέση και συζεί με Έλληνα, τότε μόνο το παιδί έχει το δικαίωμα Ελληνικής ιθαγένειας, εφόσον ξέρει άριστα Ελληνικά, γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι Ορθόδοξος Χριστιανός. Άλλης θρησκείας δεν τους δίνεται το δικαίωμα Ελληνικής ιθαγένειας.

  Επίσης, απαγορεύεται στους αλλοδαπούς να εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, εκτός μόνο σε θέσεις διερμηνέων.

 34. Φώτιος said

  1. Ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά που, τουλάχιστον, ο ένας γονιός ναι έχει την Ελληνική ιθαγένεια και να μετέχει της Ελληνικής παιδείας, τουλάχιστον, δευτεροβάθμιας και η υποχρεωτική θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε περίπτωση απουσίας του από την χώρα για ένα έτος να άρετε αυτομάτως.
  2. Η συνεισφορά στα έσοδα του κράτους αναλόγως των δυνατοτήτων του κάθε φορολογουμένου, όπως θα καθοριστούν από ειδικό Νόμο. Η ψευδής δήλωση εισοδήματος θα τιμωρείται εκτός των προστίμων και της υποχρεωτικής απαλλοτριώσεως της περιουσίας.
  3. Η θητεία υποχρεωτική για όλους, αναλόγως των δυνατοτήτων. (δηλαδή να μην υπάρχουν οι λεγόμενοι αντιρησίες κλπ)

 35. Το παρακάτω αντίκειται σε ευρωνόμους – «4. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες και δημόσια αξιώματα.»

 36. ΟΛΟΙ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 37. Τασος Αθανασιαδης said

  4. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες και δημόσια αξιώματα. (Ειναι λαθος γιατι λογω ευρωπαϊκης νομοθεσιας στο δημοσιο πρεπει να ειναι δεκτοι και πολιτες της ΕΕ)

  5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τα καθαρά τους εισοδήματα.(οχι αναλογα με τα εισοδηματα αλλα βασει εισοδηματα και περιουσια πχ ακινητα , μετοχες κτλ)

 38. Επιτρέπει την θέσπιση νόμου που ορίζει την απόδοση ιθαγένειας και συνεπώς κυριαρχικών δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς πληθυσμούς, αφού ορίζει στο Άρθρο 4, παράγραφο 3 ότι «Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος».
  Τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να εκμεταλλευθούν το περιθώριο που αφήνει στον νομοθέτη η παραπάνω διάταξη τις είδαμε επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τις ελληνοποιήσεις και τον νόμο περί ιθαγένειας ο οποίος αν ισχύσει θα πάψουν οι Έλληνες να είναι ο πολιτικά κυρίαρχος πληθυσμός της Ελλάδας και το προνόμιο αυτό θα το μοιραζονται από κοινού με τους νέους ελληνοποιημένους πληθυσμούς, με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

 39. ΓΕΩΡΓΙΟΣ said

  Οι Έλληνες θα συμμετέχουν στα δημόσια βάρη μόνον με βάση το καθαρό είσοδημά τους και όχι βάσει τις συνολικής κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και συνολικά του πλούτου που διαθέτουν; Πονηρούληδες τροίκάνοι το συνέγραψαν τούτο…

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

   Γεώργιε,
   Ένας οικογενειάρχης βγάζει 100 και ξοδεύει για να ζήσει η οικογένειά του και τα 100.
   Αυτή τη στιγμή φορολογείται όμως και για τα 100. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν
   τα έξοδα (όπως κάνουν και οι επιχειρήσεις) και μετά να φορολογηθούν.
   Με τον τρόπο αυτό ο πιο πάνω οικογενειάρχης δεν θα φορολογηθεί καθόλου.
   Αντίθετα ένας που βγάζει 1000 και ξοδεύει 100 για να ζήσει, θα πρέπει να φορολογηθεί
   για τα υπόλοιπα 900.
   Αυτή τη στιγμή φορολογείται αυτός που βγάζει 100 και όχι αυτός που βγάζει 1000.
   Που βλέπεις ότι είμαστε πονηρούληδες;
   Εκτός και αν εννοείς ότι είμαστε πονηρούληδες, γιατί θέλουμε με αυτόν
   τον τρόπο να γίνεται αφενός κατανάλωση και ως εκ τούτου ανάπτυξη,
   αφετέρου αναδιανομή του εισοδήματος από πάνω προς τα κάτω.
   Ελπίζω τώρα να το κατάλαβες.

 40. anonymous said

  5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τα καθαρά τους εισοδήματα.
  Η διακρίβωση του καθαρού εισοδήματος θα γίνεται βάση δηλώσεως του υποχρέου για την οποία φέρει ο ίδιος πλήρη ευθύνη και αποτελεί υποχρέωση του κράτους να επαληθεύσει τη δήλωση το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε σύγχρονη τεχνική, συγκεκριμένες από πριν καθορισμένες επακριβώς ποινές που μπορούν να φτάνουν μέχρι την παύση του επαγγέλματος ή της δραστηριότητας.
  ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΗΓΗ ΜΕΙΟΝ ΕΞΟΔΑ (το συνολο του ποσού και όχι τα τρικ ποιυ κανετε) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (π.χ. έχουν Φ.Π.Α – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ – ΔΕΚΟ – ΜΕΤΟΧΕΣ κ.λ.π)

 41. ΟΡΓΗ said

  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.ΠΡΟΤΑΣΗ Απαραιτητη προυποθεση ειναι η λειτουργια ανεξαρτητης δικαιοσυνης,καταργηση του νομου περι ευθυνης υπουργων,προανακριτικου εργου απο την βουλη.

  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.ΠΡΟΤΑΣΗ Δικαιωμα μονο για δυο τετραετιες βουλευτικης παρουσιας

  3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

  4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

  5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. ΠΡΟΤΑΣΗ αναλογα με τα εισοδηματα τους,θεσπιση αναγκαστικης δημιουργιας θεσεων εργασιας για εισοδηματα που ξεπερνουν το μεσο ορο εισοδηματος κατα το δεκαπλασιο και αντιμετωπιση της φοροδιαφυγης ως κακουργημα.

  6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.

  7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

 42. […] ‘Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων) […]

 43. ΓΙΩΡΓΟΣ 78 said

  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, ανεξαρτήτως δημοσίων ή ιδιωτικών αξιωμάτων που κατέχουν.

  2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  3. Έλληνες πολίτες είναι τα τέκνα ενός τουλάχιστον Έλληνος πολίτου και όσοι διαμένουν αδιαλείπτως νόμιμα στην Ελλάδα επί δεκαετία,έχουν ελληνική συνήδειση, τοποθετούν την Ελλάδα ως πατρίδα τους πάνω από όλες τις άλλες δεν υπερασπίζονται άλλες χώρες η υπηκόους άλλων χωρών ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας, σκέφτονται και δρουν όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων πατριωτών, είναι πατριώτες ,επιτυγχάνουν σε εξέταση για την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και το ελληνικό Σύνταγμα και δηλώνουν πίστη και αφοσίωση στη νέα τους πατρίδα. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα ή αυτοπροσδιορίστηκε η διαπιστώθηκε πως αυτοπροσδιορίστηκε με άλλη εθνική υπηκοότητα[πχ οι μουσουλμάνοι της Θράκης που αυτοπροσδιορίζονται τούρκοι ενώ είναι Έλληνες υπήκοοί][αυτό δεν γραφεται στο σύνταγμα ένα παράδειγμα έφερα].

  4. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες και δημόσια αξιώματα.

  5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τα καθαρά τους εισοδήματα.

  Η διακρίβωση του καθαρού εισοδήματος θα γίνεται βάση δηλώσεως του υποχρέου για την οποία φέρει ο ίδιος πλήρη ευθύνη και αποτελεί υποχρέωση του κράτους να επαληθεύσει τη δήλωση το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε σύγχρονη τεχνική, συγκεκριμένες από πριν καθορισμένες επακριβώς ποινές που μπορούν να φτάνουν μέχρι την παύση του επαγγέλματος ή της δραστηριότητας.

  Τα πρόστιμα είναι συγκεκριμένα ποσά για κάθε παράβαση από πριν καθορισμένα, απαγορευμένης της θέσπισης ενός εύρους προστίμου.

  6. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας. Με ειδικό νόμο μπορεί να προβλέπεται η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

  7. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

 44. sami5988 said

  ΙΣΧΥΟΝ ΑΡΘΡΟ

  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

  4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

  5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

  6. Kάθε Έλληνας που με τη θέλησή του φέρει όπλα δεν είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νέων νόμων. Σύμφωνα με το νέο σύνταγμα της Ελλάδας η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες είναι προαιρετική και ο Ελληνικός Στρατός είναι επαγγελματικός. Επιβάλλεται μόνο εθελοντική θητεία στην Ελλάδα.

  7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

  Ερμηνευτική δήλωση: Η διάταξη της παραγράφου 6 αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

 45. sami5988 said

  Το νέο σύνταγμα της χώρας θα επιβάλει την κατάργηση ή όχι της στρατιωτικής θητείας μ΄ςσω δημοψηφίσματος……

 46. sami5988 said

  Το νέο σύνταγμα της χώρας θα επιβάλει την κατάργηση ή όχι της στρατιωτικής θητείας μέσω δημοψηφίσματος……

 47. sami5988 said

  Στο άρθρο 6 πρέπει να προστεθεί: Οι Έλληνες οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές σχολές, σχολές πυροσβεστικής ακαδημίας και σχολές του λιμενικού σώματος και γενικώς σε όποια άλλη σχολή έχει να κάνει με την εθνική άμυνα τις ένοπλες δυνάμεις τα σώματα ασφαλείας καθώς και στις ιδιωτικές σχολές για security πρέπει να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία. Ακόμη για όσους θέλουν να βγάλουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης να αλλάξει το καθεστώς για αυτούς και να μην καταθέτουν απολυτήριο στρατού για να βγάλουν το συγκεκριμένο δίπλωμα……..

 48. sami5988 said

  ΙΣΧΥΟΝ ΑΡΘΡΟ

  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

  4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

  5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

  6. Kάθε Έλληνας που με τη θέλησή του δεν φέρει όπλα δεν είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νέων νόμων. Σύμφωνα με το νέο σύνταγμα της Ελλάδας η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες είναι προαιρετική και ο Ελληνικός Στρατός είναι επαγγελματικός. Επιβάλλεται μόνο εθελοντική εξάμηνη θητεία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές σχολές, σχολές πυροσβεστικής ακαδημίας και σχολές του λιμενικού σώματος και γενικώς σε όποια άλλη σχολή έχει να κάνει με την εθνική άμυνα τις ένοπλες δυνάμεις τα σώματα ασφαλείας καθώς και στις ιδιωτικές σχολές για security πρέπει υποχρεωτικά να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία.

  7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

  Ερμηνευτική δήλωση: Η διάταξη της παραγράφου 6 αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

  Rate This

 49. sami5988 said

  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

  4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

  5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

  6. Kάθε Έλληνας που με τη θέλησή του δεν φέρει όπλα δεν είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νέων νόμων. Σύμφωνα με το νέο σύνταγμα της Ελλάδας η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες είναι προαιρετική και ο Ελληνικός Στρατός είναι επαγγελματικός. Επιβάλλεται μόνο εθελοντική εξάμηνη θητεία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές σχολές, σχολές πυροσβεστικής ακαδημίας και σχολές του λιμενικού σώματος και γενικώς σε όποια άλλη σχολή έχει να κάνει με την εθνική άμυνα τις ένοπλες δυνάμεις τα σώματα ασφαλείας καθώς και στις ιδιωτικές σχολές για security πρέπει υποχρεωτικά να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία.

  7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

  Ερμηνευτική δήλωση: Η διάταξη της παραγράφου 6 αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

 50. sami5988 said

  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, ανεξαρτήτως δημοσίων ή ιδιωτικών αξιωμάτων που κατέχουν.

  2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  3. Έλληνες πολίτες είναι τα τέκνα ενός τουλάχιστον Έλληνος πολίτου και όσοι διαμένουν αδιαλείπτως νόμιμα στην Ελλάδα επί δεκαετία, επιτυγχάνουν σε εξέταση για την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και το ελληνικό Σύνταγμα και δηλώνουν πίστη και αφοσίωση στη νέα τους πατρίδα. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα.

  4. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες και δημόσια αξιώματα.

  5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τα καθαρά τους εισοδήματα.

  Η διακρίβωση του καθαρού εισοδήματος θα γίνεται βάση δηλώσεως του υποχρέου για την οποία φέρει ο ίδιος πλήρη ευθύνη και αποτελεί υποχρέωση του κράτους να επαληθεύσει τη δήλωση το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε σύγχρονη τεχνική, συγκεκριμένες από πριν καθορισμένες επακριβώς ποινές που μπορούν να φτάνουν μέχρι την παύση του επαγγέλματος ή της δραστηριότητας.

  Τα πρόστιμα είναι συγκεκριμένα ποσά για κάθε παράβαση από πριν καθορισμένα, απαγορευμένης της θέσπισης ενός εύρους προστίμου.

  6. Καταργείται
  7. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: