ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

‘Αρθρο 9A: (Προστασία προσωπικών δεδομένων)

Posted by Διαβούλευση στο 21/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων. Προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που αφορούν την προσωπική και ιδιωτική σφαίρα του καθενός και ορίζονται σε ειδικό νόμο. Η προστασία τους ανήκει στη δικαστική εξουσία. 

 

 

 

7 Σχόλια προς “‘Αρθρο 9A: (Προστασία προσωπικών δεδομένων)”

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΡΟΠΙΔΗΣ said

  Προστασία των προσωπικών δεδομένων, ναι του νομοταγή πολίτη. Άρση του να επιτρέπεται μόνο με εισαγγελική εντολή και για σπουδαίο λόγο. Γεγονός όμως είναι πως οι μόνοι που απολαμβάνουν της προστασία του σχετικού νόμου είναι κομπιναδόροι μεγαλοεπιχειρηματίες μεγαλοκαρχαρίες έμποροι ναρκωτικών βιαστές παιδόφιλοι. Αντιθέτως, τα στοιχεία που έδωσα προ μηνός σε συγκεκριμένη τράπεζα, υποχρεωτικά για να λαμβάνω τη μισθοδοσία μου, μέσα σε λίγες ημέρες αυτά βρίσκονταν στη διάθεση εισπρακτικής εταιρίας για λογαριασμό άλλης τράπεζας. Επίσης, να καταργηθεί ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ νόμος που απαγορεύει την ηχογράφηση, βιντεοσκόπηση με ηλεκτρονικό κλπ μέσα εγκλημάτων κάθε είδους κατά την τέλεσή τους και την προσκόμισή τους ως αποδεικτικών στοιχείων στο δικαστήριο. Πρόκειται περί απροκάλυπτης αισχρής, ανήθικης, νομικής προστασίας στους εγκληματίες κάθε είδους που μόνο διεστραμένος νους έλληνα πολιτικού θα μπορούσε να συλλάβει.

  • Χρήστος Λυντέρης said

   Αγαπητέ Παναγιώτη Σοροπίδη, έχεις απόλυτο δίκιο όταν ισχυρίζεσαι ότι πολλές φορές η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτέλεσε πρόσχημα για να εμποδιστεί η αποκάλυψη αξιοποίνων πράξεων, με τελευταίο παράδειγμα τις καταθέσεις των Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία. Από την άλλη πλευρά η ηχογράφηση , βιντεοσκόπηση κλπ, ανήκουν στην προστασία του δικαιώματος της επικοινωνίας( άρ.19), όπου προβλέπεται κατ’ εξαίρεση η άρση του απορρήτου για την διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων ή για λόγους εθνικής ασφαλείας.

   • οι οικονομικές συναλλαγές και κάθε οικονομική κατάθεση δεν μπορεί να αποτελεί προσωπικό δεδομένο.
    το χρήμα ή αύριο ο ΨΛΜ
    δεν έχουν καμιά σχέση με προσωπικά δεδομένα,
    τουλάχιστον από την επιτροπή που ορίζουμε να ελέγχεται ο κάθε πολίτης.

    η απόκρυψη οικονομικών στοιχείων που αφορούν το κοινό όφελος
    οφείλει να οριστεί ως έγκλημα.
    και ο εγκληματίας θα οδηγείται στο αναμορφωτήριο το είπαμε αυτό.
    άλλο βέβαια αν και πότε θα εφαρμόσουμε το σύστημα λογιστικών μονάδων οπότε καταργούμε παντελώς το φορολογικό σύστημα και γενικά το χρηματοπιστωτικό χάος που κρατάει με νύχια και με δόντια το μασονικό τσούρμο…

    και είπαμε, αγωνιζόμαστε σκεπτόμαστε διαβουλευόμαστε, γιατί πράγμα;
    να ορθώσουμε επιτέλους την ηθική του ανθρώπου.
    ή μήπως όχι; επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί να μιλάμε για προσωπικά δεδομένα.

    κάθε προσπάθεια απόκρυψης κάποιων στοιχείων κρύβει και κάποια κακή πράξη, κάποια κοινή ζημιά από το άτομο. ακόμα και αν αφορά ενδοοικογενειακές σχέσεις, πως δηλαδή θα θεωρούμε τον ξυλοδαρμό των παιδιών ή της Γυναίκας προσωπικό δεδομένο;

    δεν καταλαβαίνω γιατί να κρατάω μυστικά αν κι εφόσον δεν έχω ζημιώσει σε τίποτα την κοινωνία; κοινωνία εννοούμε ό,τι είναι πέρα του ατόμου -γυναίκα παιδιά κλπ. κλπ. δεν εννοούμε βέβαια αν κάποιος/α αυνανίζεται…
    ή αν πλύθηκε ή όχι…
    πιστεύω πάντως ότι με την παντελή διαφάνεια έχουμε προκάνει τουλάχιστον το 50% των αδικιών σε σχέση με τούτο το μασονικό σύστημα. –

    και αυτό έχει σημασία -να σταματήσουμε τις αδικίες και εγκλήματα, κι όχι να προστατεύουμε τα καπρίτσια του καθενός ,μας. –

 2. Στυλ. Σφακιανάκης said

  Προσωπικά δεδομένα είναι οι συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν στην προσωπική και ιδιωτική σφαίρα του καθενός και ορίζονται από το Σύνταγμα. Η προστασία τους ανήκει στη δικαστική εξουσία. Τα δεδομένα που αφορούν στα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας του κάθε Προσώπου είναι. όλα εκείνα που υπήρχαν στις παλαιού τύπου ταυτότητες που περιείχαν και το θρήσκευμα. Τα στοιχεία αυτά ανταλλάσσονται υποχρεωτικά επί διαφορών πάσης φύσεως μεταξύ πολιτών επί παρουσία Αστυνομικών οργάνων.
  Κάθε πρόσωπο υποχρεούται να δηλώνει την αλλαγή της μόνιμης κατοικίας του στο Αστυνομικό Τμήμα που ανήκει η νέα. μόνιμη κατοικία του.Η δήλωση αυτή θα γνωστοποιείται υπηρεσιακώς άμεσα στο προηγούμενο Α.Τ. Κάθε Αστυνομική Ταυτότητα ανανεώνεται ανά δεκαετία με νέα Φωτογραφία του προσώπου ή και με νέα στοιχεία εφ΄ όσον προέκυψαν..
  Επί προσώπων υποψηφίων σε πάσης φύσεως εκλογές για κατάληψη δημόσιας ή συνδικαλιστικής θέσης ή ενώσεως προσώπων απαιτείται πέραν των ειδικών νομίμων στοιχείων και πλήρες βιογραφικό σημείωμα, από γεννήσεως μέχρι του προηγουμένου μηνός της υποβολής της υποψηφιότητας, περιλαμβάνον σπουδές, επάγγελμα, οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ανήκει σε οργανώσεις που αντιτίθενται στις αρχές και στα πιστεύω του Ελληνισμού και στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

 3. Γεωργία said

  πάντα είχα την απορία πώς γίνεται σε άλλα ευνομούμενα κράτη να γίνονται γνωστα τα πρόσωπα των εγκληματιών, βιαστών, παιδεραστών, ληστών, εκβιαστών κ.τ.λ., ενώ στην Ελλάδα η καραμέλα «προσωπικά δεδομένα» να δίνει και παίρνει. Και κατα τα άλλα για τις ιερόδουλες που είχαν μολυνθεί με τον ιό του AIDS να μορτσάρουν τις φωτογραφίες τους σε όλα τα Μ.Μ.Ε χωρίς αναστολές και νομικά κωλήματα….Οποία υποκρισία!!!!!!!

 4. […] ‘Αρθρο 9A: (Προστασία προσωπικών δεδομένων) […]

 5. […] Δημοσιεύθηκε στο Uncategorized | 5 Comments » […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: