ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

Τι θέλετε να ισχύσει σχετικά με τις θητείες των πολιτικών προσώπων;

Posted by Διαβούλευση στο 15/02/2013

17 Σχόλια προς “Τι θέλετε να ισχύσει σχετικά με τις θητείες των πολιτικών προσώπων;”

 1. […] […]

  • Κοκκινοχωμίτης said

   Να εκλέγονται απεριόριστα αλλά όχι για περισσότερες απο δύο συνεχόμενες θητείες.

 2. Κανείς να μην εκλεγεται πέραν από δύο φορές. Μετά να ασχοληθεί με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Οϋτε να επανέλθει ως φάντασμα από το παρελθόν.

 3. κι αν κάποιος ασχοληθεί νέος με την πολιτική και το κάνει πετυχημένα κι έχει να δώσει πολλά κι ο
  λαός τον προτιμάει γιατί να μη βάλει τρίτη φορά υποψηφιότητα?

  • Μηνας said

   ΔΙΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΘΕΡΕΙ ΚΑΙ…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΦΘΕΡΕΙ !!
   ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ, ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΕΠΙΤΥΧΕΜΕΝΟΥ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ , Κ.Λ.Π …ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ (ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) – ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΞΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 8.500 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟ – ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΗΘΙΚΗΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 4. Άγγελος Ιακωβίδης said

  Με ποιο δικαίωμα άραγε θα στερήσουμε από κάποιον που θέλει πραγματικά να προσφέρει στη χώρα και την πατρίδα να το κάνει; Μήπως βάζοντας όριο αντί να δημιουργήσουμε μία Δημοκρατία, τελικά οδηγηθούμε σε ένα άλλο πολιτικό έκτρωμα παρόμοιο με το σημερινό; Ο λαός πρέπει να κρίνει αν κάποιος είναι άξιος να εκλέγεται συνέχεια. Και αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο λαό τότε όλη αυτή η συζήτηση για αλλαγή του συντάγματος και του πολιτικού συστήματος είναι μάλλον άκυρη και χωρίς νόημα και ουσία!!!!!

 5. Για τον αριθμό των βουλευτών?

 6. TAS MYLO said

  Εφόσον ένα πολιτικό πρόσωπο είναι δραστήριο, κάνει σωστά την εργασία του, λειτουργεί προς όφελος των Πολιτών και της χώρας, σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του συντάγματος και είναι τίμιος και καθαρός, τότε να μπορεί να επανεκλέγεται για όσες φορές ο ίδιος επιθυμεί.

  • Μηνας said

   ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΘΕΡΕΙ ΚΑΙ…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΦΘΕΡΕΙ !!
   ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ, ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ “ΕΠΙΤΥΧΕΜΕΝΟΥ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ , Κ.Λ.Π …ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ (ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) – ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΞΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 8.500 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟ – ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΗΘΙΚΗΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

 7. Kωνσταντίνος Λυντέρης said

  H διάβρωση της πολιτικής ζωής, η σήψη και η σημερινή αποδόμησή της, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο »θεσμό» του επαγγελματία πολιτικού. Η ιστορία διδάσκει ότι ελάχιστοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τα κοινά κι απέκτησαν εξουσία δεν οικειοποιήθηκαν τα οφέλη. Καταλαβαίνουμε ότι εφόσον η άσκηση εξουσίας μονιμοποιείται καθίσταται ως στάση ζωής. Έτσι, αντί να εκλέγονται προκειμένου να εργασθούν για το »κοινό καλό», το κοινό εργάζεται για το δικό τους καλό. Πρέπει ν’ αποδεσμεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τη μόνιμη εξουσία. Πρέπει κι αυτοί να αποτελούν μέρος της κοινωνίας των πολιτών και όχι των αρχόντων. Πρέπει κι αυτοί οι άνθρωποι, όπως οι υπόλοιποι, ν’ αγωνιούν για το επαγγελματικό και οικονομικό τους μέλλον και αυτή η αγωνία να καθορίζει τις αποφάσεις τους όσο είναι εκλεγμένοι. Η λύση των περιορισμένων θητειών προφανώς δε λύνει πλήρως το πρόβλημα. Ωστόσο,, θα την χαρακτήριζα ως την ασφαλέστερη με τα σημερινά δεδομένα. Η ασφαλέστερη εν γένει είναι η Παιδεία των ανθρώπων…

 8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΡΟΠΙΔΗΣ - Ρόδος said

  Όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της «μονιμότητας» των πολιτικών ας προσπαθήσουν να αναφέρουν αυθόρμητα το όνομα έστω ενός Ελβετού πολιτικού. Αναφέρω την Ελβετία διότι η πολιτική εκεί είναι κάτι που αφορά και εμπλέκει θεσμικά όλο το λαό και δεν παραμένει αποκλειστικό προνόμιο δράσης για κάποιους ελάχιστους «φωτισμένους» ηγέτες και πολιτικούς όπως στην Ελλάδα.

  • Μηνας said

   ΑΠΟΛΕΙΤΩΣ ΟΡΘΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝΗ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΡΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 9. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ said

  Ο επαγγελματίας πολιτικός συνοδεύεται κι απ το φαινόμενο των πελατειακών σχέσεων αλλά και του πολιτικού κόστους , στα οποία εν πολλοίς οφείλεται η διαφθορά η αναξιοκρατία και η απαξίωση της πολιτικής μέσα απ’ την εξάρτηση της από οικονομικά κέντρα .Είναι γενική η παραδοχή ότι οι βουλευτές στην Ελλάδα για το μόνο που πραγματικά κοπιάζουν είναι η επανεκλογή τους Υπάρχει βέβαια ένα θέμα : Ποιος ελεύθερος επαγγελματίας θα επιλέξει να παραμελήσει το επάγγελμά του για 4 ή για 8 χρόνια , στην ουσία στο φόρτε της επαγγελματικής του δραστηριότητας για να ασχοληθεί με την πολιτική; Μήπως θα δημιουργούμε έτσι Βουλές αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων ;

 10. ΓΙΑΝΝΗΣ said

  Δύο θητείες (οκτώ χρόνια ) είναι αρκετά για όποιον πραγματικά θέλει να προσφέρει
  και μετά μια σύνταξη όσο είναι το επίδομα ανεργίας

 11. Και φθύρονται και στερούν την ευκαιρία σε άλλους.

 12. Ελευθέριος Κολιαβράς said

  Οσοι υποψήφιοι έχουν τελέσει ή τελουν σε θεσεις Υπουργείων ΝΑ ΜΗΝ έχουν δικάιωμα να θέτουν υποψηφιότητα για τις επόμενες δύο (2) εκλογικές Αναμετρήσεις Εκτός βέβαια του Πρωθυπουργού.
  Ετσι αναγκαστικά η νομοθετική εξουσία θα είναι ανεξάρτητη απο την διοικητική εξουσία και την δικάστικη ΑΥΤΟ σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: