ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

  • Αρχείο

  • Kατηγορίες

‘Αρθρο 20: (Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης)

Posted by Διαβούλευση στο 21/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

1. Kαθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ’ αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, όπως νόμος ορίζει. 

2. Tο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

1. Kαθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ’ αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, σύμφωνα με τους δικονομικούς νόμους. 

Η παροχή έννομης προστασίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται αμετάκλητα μέσα σε προθεσμία τριών ετών από τότε που ο ενδιαφερόμενος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, διαφορετικά το κράτος υποχρεούται να του αποκαταστήσει τη ζημιά του. 

2. Tο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.

 

 

 

 

6 Σχόλια to “‘Αρθρο 20: (Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης)”

  1. Αναστασία Νισκοπούλου-Λουκά said

    Συμφωνώ και συμπληρώνω οτι σε περίπτωση οικονομικής ανέχειας του ατόμου να χαίρει της έννομης προστασίας με Δημοσία δαπάνη και σωστής και δίκαιας δίκης έναντι ισχυρότερου αντιδίκου.

  2. Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες, οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν δικαστικά έξοδα . Στους πολίτες που έχουν μικρά εισοδήματα κάτω απο το όριο της φτώχειας πρέπει να παρέχεται δωρεάν δικηγόρος

  3. Θάνος said

    Αυτό είναι σοβαρο πρόβλημα.

    Στην έννομη προστάσία για τον Έλληνα έχουν δικαίωμα όσοι ζητούν προστάσια μόνο από Έλληνες αστυνομικούς. Ο αριθμός των προστατευόμενων μπορεί να είναι μέχρι 3 άτομα. Για τους αλλοδαπούς μόνο 2 Έλληνες κι ένας διερμηνέας αλλοδαπός. Ο διερμηνέας αλλοδαπός ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να οπλοφορεί.

    Οι πολιτικοί δεν έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν, εκτός αν ζητηθεί από τον Ελληνικό λαό. Ούτε καν να καταστείλουν ειρηνικές απεργιακές πορείες.

    Αυτά πρέπει να προστεθούν ια να μην ξαναγίνει πάλι το ίδιο με τους προδότες μπάτσους.

  4. […] ‘Αρθρο 20: (Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρ… […]

  5. […] Δημοσιεύθηκε στο Uncategorized | 4 Comments » […]

Σχολιάστε