ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

  • Αρχείο

  • Kατηγορίες

‘Αρθρο 27: (Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας)

Posted by Διαβούλευση στο 21/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

1. Kαμία μεταβολή στα όρια της Eπικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. 

2. Xωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

1. Καμία μείωση των ορίων της Επικράτειας δεν επιτρέπεται, εκτός των περιπτώσεων ειδικών συνθηκών και πάντα κατόπιν δημοψηφίσματος.

Αύξηση των ορίων της Επικράτειας μπορεί να γίνει με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

2. Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτή.

 

 

13 Σχόλια to “‘Αρθρο 27: (Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας)”

  1. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ said

    ΠΡΟΤΑΣΗ

    Άρθρο 27
    1. Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
    2. Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτή.

    • πρόσεξε Πέτρο, ολόκληρο τούτο το κατασκεύασμα είναι ιουδαϊκό τερατούργημα στο σύνολό του. οι παρατηρήσεις και προτάσεις μου:

      1. Καμία μείωση των ορίων της Επικράτειας δεν επιτρέπεται, εκτός των περιπτώσεων ειδικών συνθηκών και πάντα κατόπιν δημοψηφίσματος.
      Αύξηση των ορίων της Επικράτειας μπορεί να γίνει με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
      2. Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτή.

      Το άρθρο αυτό γίνεται πια ανεδαφικό. Πάμε για παντελή ενοποίηση των Ευρωπαίων Πολιτών, αλλά το πλέον σημαντικό πάμε για άμεσο αφοπλισμό.
      Δεν τίθεται επομένως ζήτημα ορίων.
      –έτσι κι αλλιώς σε ολόκληρη την Ευρώπη
      ο κάθε Δήμος έχει καθορισμένα
      [διοικητικά και άρα και όρια εκμετάλλευσης Γης].
      Αλλά και αυτό πάλι δεν θα έχει και τόση σημασία πια
      εφόσον θα έχουμε να κάνουμε με
      Δημοτικές Εταιρίες Λαϊκής Βάσης, ΔΕΛαΒ
      και οι οποίες δεν θα είναι πια αναγκαίο να περιορίζουν τα όρια εκμετάλλευσης Γης στον έναν ή τον άλλο Δήμο.

      Επομένως όταν γίνεται λόγος για απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων,
      Το μασονικό [Ιουδαϊκό τερατούργημα]…
      εννοεί τη δική του κυριαρχία επί της Γης και των πολιτών.
      Ενώ εμείς εδώ εννοούμε
      –να πάρουμε τον τόπο μας πίσω
      –στα χέρια του λαού χωρίς πατρώνους νταβατζήδες και αφεντικά. –

  2. Vasilis Mouskouris said

    Πέτρο, εξήγησέ μου κάτι, σε παρακαλώ. Το ισχύον λέει σε απλά ελληνικά, ότι με 151 βουλευτές μπορεί να μικρύνει τη χώρα και μάλιστα με έναν σκέτο νόμο;

  3. Φίλε Πέτρο, η μεταβολή στα όρια της επικράτειας είναι εθνικό θέμα δεν είναι νομοθετικό, μπορεί να γίνει μόνο μετά από δημοψήφισμα, ομοίως και η διέλευση ή παραμονή ξένων στρατευμάτων μέσα από ή μέσα στην Ελληνική επικράτεια.
    Ισχυρίζομαι ότι στο θέμα, γνώμη πρέπει να έχουν και οι απανταχού Έλληνες, θα μου πεις ότι εδώ δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές, τι γυρεύεις.
    Την ίδια θέση για δημοψήφισμα, παρεμπιπτόντως, έχω και για την κήρυξη πολέμου, εκτός αν μας κηρύξει κάποιος άλλος τον πόλεμο, τότε την κήρυξη αποφασίζει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση.

    • Α. Μεταξάτου said

      Συμφωνώ απόλυτα με τον Κλεισθένη περί εθνικού θέματος. Με δημοψήφισμα και μάλιστα με ενισχυμένη πλειοψηφία στις περιοχές που θα αφαιρεθούν πρέπει να αποφασίζεται η μείωση των ορίων της επικράτειας και με δημοψήφισμα η είσοδος ξένων στρατευμάτων. Σχετικά με τα ξένα στρατεύματα υπάρχει σύγχυση λόγω της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ κλπ, για μένα πρέπει να αποφασίζει ο λαός για τις επιχειρήσεις ξένων ( ‘εστω και συμμαχικών) στρατευμάτων από δικά μας εδάφη.

  4. Αναστασία Νισκοπούλου-Λουκά said

    1) Παρ. 1 του άρθρου: Έχω το ίδιο ακριβώς ερώτημα με το σχόλιο του Βασίλη. Είναι άκρως σοβαρό (και επικίνδυνο) το Εθνικό θέμα αυτό που
    προκύπτει με το σχύον άρθρο του σημερινού Συντάγματος!!

    2) Παρ. 2 του άρθρου: Προσωπική μου άποψη ως προς το σχόλιο της κ. Μεταξάτου:
    α) Ως προς την μείωση των ορίων της επικράτειας, πιστεύω οτι ΟΥΤΕ με δημοψήφισμα (ακόμα κι αν γίνεται με ενισχυμένη πλειοψηφία στις
    περιοχες που θ’ αφαιρεθούν..) πρέπει να γίνεται μείωση των ορίων της Επικράτειας. Αυτο θα είχε σαν αποτέλεσμα Ολική ή μερική παράδοση
    της Εθνικής και Λαικής κυριαρχίας, πράγμα πολύ επικίνδυνο γενικότερα στις..πονηρές μέρες μας και με τους..πονηρούς πολιτικούς..που
    μπορούν να επηρεάζουν μάζες ανθρώπων!!

    β) Παρ. 2 του άρθρου: Συμφωνώ ως προς το Δημοψήφισμα συμφωνώ εν μέρει με την κ. Μεταξάτου «…Σχετικά με τα ξένα στρατεύματα υπάρχει
    σύγχυση λόγω της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ κλπ, για μένα πρέπει να αποφασίζει ο λαός για τις επιχειρήσεις ξένων ( ‘εστω και
    συμμαχικών) στρατευμάτων από δικά μας εδάφη.» αλλά νομίζω οτι θέλει προσοχή γιατί άπτεται άμεσα πιστεύω ..της μείωσης των ορίων της
    Επικράτειας.. Αν δηλαδή θέλουν κάποιες ξένες δυνάμεις (και του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένου) να χρησιμοποιήσουν Ελληνικά εδάφη της
    Επικράτειας, ποιός μας λέει οτι δεν θα ..προσχεδιάσουν με ..εκ των έξω και έσω «συντεχνιακές συμμαχίες» (το έχουμε δεί να γίνεται
    σε άλλες χώρες, όλοι γνωρίζουμε σε ποιές, μία είναι η Κύπρος) την μείωση ΠΡΩΤΑ των ορίων της Επικράτειας ώστε να τα χρησιμοποιήσουν
    κατόπιν να εγκαταστήσουν μονίμως ξένα και «συμμαχικά» στρατεύματα!! Το έχουμε δεί χρόνια να συμβαίνει στην Κύπρο απο τα Αγγλικά και
    συμμαχικά στρατεύματα και το κομμάτι αυτό της ..»ελεύθερης».. απο τους Τούρκους Κύπρου είναι κανονική Αγγλική αποικία και οι ίδιοι οι
    Κύπριοι (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΎΟ ΠΛΕΥΡΏΝ) και εμείς οι Έλληνες χρειάζεται να δείξουμε διαβατήριο για να εισέλθουμε/εξέλθουμε στο κομμάτι αυτό.
    Είδαμε και ζήσαμε με ποιόν τρόπο συνέβη, με ποιές προδοτικές/ενδοτικές/συναινετικές ενέργειες (απ’ όλες τις πλευρές) συνέβη και με
    ποιό κόστος!!! Το κόστος της Εδαφικής τελικά μείωσης της Κύπρου!! ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ!!! Τα παραπάνω θέματα τα έζησα η ίδια
    επι χρόνια!
    ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!! ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!! Άποψή μου βέβαια!!

  5. Κατά τη γνώμη μου, και αυτό ισχύει και για το άρθρο 28 του Συντάγματος, δεν είναι δυνατόν με νόμους να ορίζονται ή να περιορίζονται διακαιώματα εθνικής κυριαρχίας. Αυτή κερδίζεται και έχει ήδη κερδηθεί με μάχες. Δεν είναι δυνατόν περνώντας απλά ένα νόμο (ακόμη και αν τον ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές), να μεταβάλλεται έτσι απλά η εθνική κυριαρχία ή επικράτεια της χώρας! Οπότε κατά τη γνώμη μου η παράγραφος 2 του άρθρου 27 θα πρέπει να διατυπωθεί ως εξής:
    «Καμία ξένη στρατιωτική δύναμη δεν είναι δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή. Εξαίρεση αποτελούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποκλειστικά ως προς τη χρησιμοποίηση των βάσεών τους στα ελληνικά εδάφη όσον αφορά τις επιχειρήσεις τους σε τρίτες χώρες.»
    Και επίσης κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να προστεθεί και ένα ΤΡΙΤΟ άρθρο που να διασαφηνίζει την μη αποδοχή ξένης πολιτικής δύναμης στην ελληνική επικράτεια που θα έχει ως εξής: «Καμία ξένη πολιτική δύναμη δεν είναι μόνιμα δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια. Αυτό ισχύει και για τα όποια πολιτικά ή θεσμικά όργανά της.» Αυτό το θεωρώ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ λόγω του θέματος της μόνιμης εποπτείας που τέθηκε πέρυσι στις 26 Οκτωβρίου 2011.

  6. Χαλυβίδης Γιώργος said

    Συμφωνώ με την Κ. Χρυσαλιά. Για την δεύτερη παράγραφο των παρατηρήσεών της θα προτιμούσα την διατύπωση »εξαίρεση αποτελούν συμμαχικές δυνάμεις». Το σύνταγμα δεν γράφεται για λίγα χρόνια και το ΝΑΤΟ είναι »σύμμαχοι» μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

  7. Θάνος said

    Ηρεμήστε οι από πάνω. Εγώ προτείνω να μειωθούν οι εκλεχθέντες πολιτικοί από 300 σε 200 ή 150 για να μειωθούν τα έξοδα που πληρώνει κάθε φορά ο Ελληνικός λαός και για να αποφύγουμε τυχόν καλύψεις τκαι τα λοιπά. Όριο αριθμού κομμάτων θα πρέπει να είναι τα 10, άρα κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει στη Βουλή μόνο 20 εκλεγοντες πολιτικούς. Απαγορεύεται αυστηρά η υπερβολή του ορίου αυτού.

    Ότι συμβαίνει και θέλει να γίνει νόμος πρέπει να έχει την άδεια του Ελληνικού λαού. Απαγορεύεται να το τροποποιούν οι πολιτικοί δίχως την άδεια κατόπιν δημοψηφίσματος του Ελληνικού Λαού. Όποιος πολιτικός φέρει σε νομοθεσία νόμο(χουντικό, τροικανό, κ.α.) που δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό, θα συλληφθεί και θα εκδιωχθεί από τον πολιτικό κόσμο.

    Αυτό θα γίνει για να αποτραπεί ο κάθε χουντικός νόμος.

  8. Despina said

    Η μεταβολή των ορίων της Επικράτειας να γίνεται μόνο με δημοψήφισμα.Δεν είναι δυνατόν με νόμους που ψηφίζουν οι εκάστοτε βουλευτές να αποφασίζονται τέτοιας μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.

  9. Επιτρέπει την απώλεια ελληνικών εδαφών και την συρρίκνωση της πατρίδας μας, στο Άρθρο 27 παράγραφο 1 που ορίζει ότι «Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

    Με άλλα λόγια, όταν προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος όποιος θα θέλει να αποκτήσει ένα κομμάτι της Ελλάδας, δεν θα χρειάζεται να μας κηρύξει πόλεμο, αρκεί να εργασθεί διπλωματικά ή αλλιώς ώστε ναπεράσει ο νόμος που θα ορίζει την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην εν λόγω περιοχή.

  10. […] ‘Αρθρο 27: (Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας) […]

  11. […] Δημοσιεύθηκε στο Uncategorized | 11 Comments » […]

Σχολιάστε