ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε κάθε άρθρο, κάνετε προτάσεις για τυχόν αλλαγή του και ψηφίστε.

  • Αρχείο

  • Kατηγορίες

‘Αρθρο 71: (Τμήμα διακοπής των εργασιών)

Posted by Διαβούλευση στο 21/03/2012

ΙΣΧΥΟΝ  ΑΡΘΡΟ

Kατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών της Bουλής, το νομοθετικό της έργο, εκτός από τα νομοθετήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Oλομέλειας κατά το άρθρο 72, ασκείται από Tμήμα της που συγκροτείται και λειτουργεί σύμφωνα με τους ορισμούς των άρθρων 68 παράγραφος 3 και 70.

Mε τον Kανονισμό μπορεί να προβλεφθεί η επεξεργασία των νομοσχεδίων ή των προτάσεων νόμων από κοινοβουλευτική επιτροπή που την αποτελούν μέλη του ίδιου Tμήματος.

 

 ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών της Βουλής, το νομοθετικό της έργο, εκτός από τα νομοθετήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ολομέλειας, ασκείται από Τμήμα της που συγκροτείται και λειτουργεί σύμφωνα με τον Κανονισμό της. 

 

 

3 Σχόλια to “‘Αρθρο 71: (Τμήμα διακοπής των εργασιών)”

  1. μιλάμε για διαρκή λειτουργία ή αλλιώς -διαρκή σύνοδος
    -επομένως Δεν υπάρχει διακοπή της Γερουσίας.
    όπως η ζωή δεν σταματά, έτσι και η μέριμνα για τις καθημερινές μας ανάγκες. σε κάθε περίπτωση, αν κι εφόσον πρέπει να διακόπτουν για αναψυχή, που δεν την κατανοώ, αναψυχή είναι να ασχολούμαστε για τα κοινά… τότε Δεν θα πρέπει να ασκείται καμιά νομοθετική εργασία. τι θα πει τμήμα διακοπών,
    εφόσον είπαμε -θα καταργήσουμε την πολιτική καριέρα. για τέσσερα χρόνια που θα ορίσουμε -δεν θα κάνουν διακοπές. – όποιον αρέσει όποιον όχι δεν έχει καμιά δουλεία με τα κοινά. –

  2. […] ‘Αρθρο 71: (Τμήμα διακοπής των εργασιών) […]

  3. […] Δημοσιεύθηκε στο Uncategorized | 1 Comment » […]

Σχολιάστε